Oss met kinderen - Cultuuruitjes en theater

Oss met kinderen: culturele uitjes en inspiratie

Persoonlijke tips in gemeente Oss, onze eigen woonplaats

Culturele uitjes in Oss

Ben je klaar om samen met je gezin de culturele schatten van Oss te ontdekken? Museum Jan Cunen heeft de VriendenLoterij Museumprijs 2023 gewonnen en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Maar er zijn nog veel meer leuke plekken te vinden in Oss met kinderen kunnen wij je verklappen! Combineer een uitje in Oss met een bezoekje aan het theater in Oss, gezelligheid gegarandeerd. Maar ook als je naar Den Bosch of Nijmegen gaat dan is een combinatie met het theater in Oss een goed idee.

Theater de Lievekamp

Bij Theater de Lievekamp kun je je compleet laten betoveren door de familievoorstellingen. Ze hebben een fantastisch programma voor de allerkleinsten, maar ook voor wat oudere kinderen en tieners is er een superleuk aanbod in het theater. Wij, als doorgewinterde - import - Ossenaren, hebben de crème de la crème van de voorstellingen bij de Lievekamp voor je geselecteerd. Waarom? Omdat we vinden dat kinderen zo enorm veel kunnen leren tijdens een theaterbezoek én omdat een uitje naar het theater gewoon echt ontzettend leuk is! Laat je lekker leiden door onze persoonlijke aanbevelingen en ontdek voorstellingen die je zelf misschien niet zo snel zou kiezen of vinden.

Je kunt in het weekend altijd gratis parkeren bij de Lievekamp en zit dan echt op een steenworp afstand van het Osse centrum, heel veel leuke horeca én Museum Jan Cunen.

Jongeren gaan met korting naar het theater

Zodra je kind naar de middelbare school gaat, krijgt hij of zij automatisch een CJP-pas - een Cultureel Jongeren Paspoort. Hiermee krijgen jongeren maar liefst 50% korting op theatertickets! Als je in het bezit bent van een schoolpas, studentenkaart, MBO-card, CJP-pas, of cultuurkaart dan krijg je altijd deze korting.

Het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend in landelijk en ook in De Lievekamp in Oss dé gelegenheid om je onder te dompelen in de magie van het theater. Dit evenement vindt jaarlijks rond eind januari plaats  en het biedt voor ieder wat wils. Het mooie van het Theaterweekend is dat het toegankelijk is voor iedereen, want je kunt al vanaf €10,- per voorstelling naar het Theater in dat weekend.

Beleef het Nationaal Theaterweekend in De Lievekamp
0
Beleef het Nationaal Theaterweekend in De Lievekamp

Mireille Steegmans

Beleef het Nationaal Theaterweekend in De Lievekamp
Ontdek de geschiedenis van de Romeinen langs de Maas
0
Ontdek de geschiedenis van de Romeinen langs de Maas

Mireille Steegmans

Ontdek de geschiedenis van de Romeinen langs de Maas
Magazine Oss en omgeving - Bij ons om de hoek

Ambassadeur in eigen regio

    Al vier jaar lang zijn wij met trots ambassadeurs van ons eigen geliefde Oss. En nu is er iets speciaals: een geweldig magazine vol verhalen en ontdekplekken! Heb je ons al gespot op de cover?

    Natuurlijk zijn we niet alleen op de cover te bewonderen. Binnenin vind je onze beste tips voor uitjes in en rond Oss met de kinderen! Dit fantastische magazine kun je gratis meenemen bij de Toeristische Informatiecentra in Megen, Ravenstein, Lith en Oss. En je kunt hem hier ook gewoon downloaden natuurlijk!