Nationaal Theaterweekend kindervoorstellingen
Nederland
Mireille Steegmans
Nederland
01/19/2024
3 min

Beleef het Nationaal Theaterweekend in De Lievekamp

01/19/2024
3 min

Het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari 2024 is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij theaters door heel Nederland hun deuren openen om de rijkheid en veelzijdigheid van theater te vieren. Met het idee om iedereen, jong en oud, kennis te laten maken met de magie van theater, biedt dit weekend een scala aan voorstellingen en activiteiten voor een breed publiek. Of je nu houdt van muziek, toneel, musical, cabaret, klassiek, dans of jeugdtheater, het Nationaal Theaterweekend is een unieke kans om tegen een aantrekkelijke prijs van theater te genieten en nieuwe ervaringen op te doen.

300+ voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend

Tijdens het Nationaal Theaterweekend zijn er meer dan 300 voorstellingen te zien in ongeveer 80 theaters door heel Nederland. Dit biedt een fantastische kans om met het hele gezin te genieten van theatervoorstellingen. Of je nu een liefhebber bent van klassieke muziek, enthousiast wordt van moderne dans, of graag lacht bij een cabaretvoorstelling, er is voor ieder wat wils tijdens het Nationaal Theaterweekend. Deze voorstellingen zijn niet alleen een kans om te genieten van kwalitatief hoogwaardig entertainment, maar ook een uitgelezen moment om nieuwe genres en kunstvormen te ontdekken. Elk theater heeft haar eigen unieke programmering, dus het is aan te raden om de website van wat meer theaters in de buurt te raadplegen als je specifieke voorstellingen zoekt.

Waka Waka voorstelling Lievekamp Oss

Theater De Lievekamp in Oss doet mee

De Lievekamp, het theater in Oss, heeft tijdens het Nationaal Theaterweekend 2024 een divers en aantrekkelijk programma voor iedereen die naar het theater wil gaan, jong en oud. Het varieert van familievoorstellingen en muziekoptredens tot cabaret en toneelstukken. Theater De Lievekamp is een bruisend centrum voor cultuur en vermaak. Met het gemak van gratis parkeren, begint je theaterervaring hier al ontspannen. De voorstellingen in De Lievekamp zijn vaak razend populair, dus ik raad je absoluut aan om tijdig je tickets te reserveren om verzekerd te zijn van een plek. Ben je meer een lastminute type? Geen zorgen, wij herkennen dit als geen ander! Geen zorgen, want regelmatig zijn er op het laatste moment nog kaartjes beschikbaar. Snelheid en flexibiliteit zijn dan wel nodig natuurlijk. Reserveer een plekje op onze wachtlijst en houd de website goed in de gaten voor de laatste mogelijkheden. Of beproef je geluk aan de theaterkassa ter plaatse. Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke borrelhap of een smakelijk etentje in een van de gezellige restaurants die Oss te bieden heeft!

Nationaal Theaterweekend bij De Lievekamp

Voor gezinnen kan ik je in ieder geval de volgende voorstellingen bij De Lievekamp tippen tijdens het Nationaal Theaterweekend:

  • Social Squad tijdens het Nationaal Theaterweekend - Een unieke theatershow in De Lievekamp op vrijdag 26 januari, waar populaire social creators en TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven, en Jesse van Wieren het publiek meenemen op een hilarische reis door de wereld van TikTok. Ze delen persoonlijke verhalen, tonen de nieuwste trends in zang en dans, en spelen grappige sketches. Deze show, gericht op een publiek van 10 jaar en ouder, biedt een kijkje achter de schermen en nuttige tips voor TikTok-gebruikers. Na de voorstelling is er een meet en greet in de foyer.

Plasticsoep tijdens het Nationaal Theaterweekend - Plasticsoep is een kindervoorstelling op zondag 28 januari. Tijdens deze voorstelling in De Lievekamp maken kinderen op een speelse en educatieve manier kennis met het thema milieuvervuiling, specifiek de problematiek rondom plastic afval in de oceanen. De show is gericht op het bewust maken van jonge kinderen over het belang van een schone planeet. Het is een interactieve voorstelling waarin kinderen worden betrokken en geïnspireerd om zelf actie te ondernemen voor een beter milieu.

Vanaf €10 per ticket naar het theater

Een van de grote voordelen van het Nationaal Theaterweekend is dat de tickets voor de voorstellingen heel erg lekker betaalbaar zijn. Met prijzen vanaf slechts €10 per ticket, is dit een ideale gelegenheid voor gezinnen om samen van cultuur te genieten zonder dat dit een grote aanslag op het budget hoeft te zijn. 

Naast de betaalde voorstellingen biedt het Nationaal Theaterweekend ook meer dan 150 gratis activiteiten. Deze activiteiten kunnen variëren van workshops en rondleidingen tot kijkjes achter de schermen, waarmee bezoekers een unieke inkijk krijgen in de wereld van theater. Deze gratis activiteiten zijn een fantastische manier om meer te leren over de kunst van theater en om een nog intensievere en persoonlijkere theaterervaring te beleven. Het is een perfecte kans voor gezinnen om samen iets nieuws te leren en te ervaren, wat de interesse in theater en cultuur alleen maar kan vergroten. En dat laatste is eigenlijk wat ik kinderen gun, want het theater kan je zo enorm verrijken!

Of je nu een doorgewinterde theaterliefhebber bent of juist nieuwsgierig bent naar wat theater allemaal te bieden heeft, het Nationaal Theaterweekend heeft voor iedereen iets bijzonders in petto. Het is een kans om te ontdekken, te leren en bovenal samen te genieten van al het moois dat theater te bieden heeft. Mis het niet en maak er een onvergetelijk weekend van!