De Maashorst in Noord-Brabant

De Maashorst met kinderen

Uitjes en tips in De Maashorst voor gezinnen

Op zoek naar leuke uitjes met je kinderen in de omgeving van Oss en de De Maashorst? Een middagje weg, een hele dag erop uit? Of gewoon even een uurtje actief zijn met je kinderen? Wij zijn als echte Brabanders trots op onze regio en we willen je dus graag inspireren om onze omgeving te bezoeken. Daarom delen we onze persoonlijke tips, want onze gemeente Oss en de omgeving rondom de Maas is het ontdekken meer dan waard! We staan zelf in 10 minuten midden in natuurgebied De Maashorst en dat is echt een pareltje om te ontdekken in Brabant met kinderen. Je kunt met gemak twee weken volplannen in onze omgeving en dan ben je nog niet uitgekeken. Dat beloven wij je!

Natuurspeeltuinen Maashorst en Oss

Leuke natuurspeeltuinen alert!

One wild ones zijn het liefst de hele dag buiten. Als er maar een spriet zon schijnt dan worden er direct plannen gemaakt om naar de speeltuin te gaan. En dan zijn de natuurspeeltuinen in de omgeving favoriet. We pakken regelmatig onze bakfiets om een stuk te gaan fietsen, zodat er gespeeld kan worden. En deze plekjes kunnen we alvast tippen in onze eigen regio, zelf getest en approved!

Huur een kajak, kano of sloep

So much fun en we hebben het tot nu toe gewoon nog niet gedaan: een kajak huren met onze 8-jarige. Peddelen maar! Bij de Lithse Ham zijn eindeloos veel mogelijkheden voor zwemfans, actievelingen en mensen die willen relaxen. Watersportverhuur de Lithse Ham verhuurt kajaks, Canadese kano's en sloepen. Voor ieder wat wils dus! Je kunt met kinderen samen in een Canadese kano het water op gaan, maar wij zijn verkocht als we de stoere kajaks zien. Voor € 5,00 per uur ben je onder de pannen.

Fietsen in de Maashorst met kinderen

Fietsen met je kids naar vestingsstad Ravenstein

Ravenstein wordt wel de parel van Brabant genoemd. Dat matcht voor mij (Mireille) niet helemaal, want ik weet niet beter dan dat ik geboren en getogen ben in de parel van Brabant: het dorpje Heeze (bij Eindhoven). Anyway. Ravenstein is een bezoek met je gezin meer dan waard. Dit leuke vestingstadje is ontzettend leuk om doorheen te slenteren met je kinderen. Loop over de wallen, klim op de kanonnen en kijk of jij de molen kunt vinden!

Avontuurlijk Klimbos Herperduin in Herpen

Herpen is één van de fantastische dorpen rondom de stad Oss waar wij heel graag komen. De natuur is er prachtig, dus een aanrader om doorheen te fietsen. En voor kinderen is een fietstocht perfect te combineren met Herperduin en een lekkere pannenkoek onderweg. Sinds Klimbos Herperduin een feit is, komen wij hier met regelmaat. Liefst niet in het weekend, want dan kan het er erg druk zijn!

Uitkijktoren Herperduin met kinderen

Uitkijktoren Herperduin met kinderen

Klimbos Herperduin werd uitgebreid met een uitkijktoren op de zandverstuiving van Herperduin. Het resultaaat is een  25 meter hoge klimtoren met uitzicht over het gebied. Een ware aanwinst en super om te combineren met een speelpartijtje bij de grote Docus de Das en de nabij gelegen kleinere speeltuintjes.

Tuinen van Appeltern met een peuter

De Tuinen van Appeltern

De tuinen van Appeltern zijn het grootste inspiratiepark van Nederland. Je vindt er 200+ inspiratietuinen met duizenden vaste planten waaraan meer dan 40 hoveniers een bijdrage leveren. We weten eigenlijk niet zo goed wat we kunnen verwachten en of de Tuinen van Appeltern geschikt zijn met kinderen. Maar één manier om daar achter te komen… op naar de tuinen van Appeltern met het pondje vanuit Oss! Ga je mee?

Verse producten koop je lokaal

Lokale producten, wij zijn er dol op! Of het nu in Limburg, Zeeland, Friesland of ons eigen fijne Brabant is. Wij gaan graag lokaal op zoek naar lekkernijen. Eerlijke producten, lekkere producten en producten met een verhaal. Daar worden wij blij van. We hebben in onze omgeving meerdere leuke plekken, maar onze favoriet is toch wel de landwinkel van Boer Spierings waar wij met regelmaat lekkere kazen en vlees halen voor een goede borrelplank.
Leuke vakantiehuis met kinderen in Brabant

Onze favoriet:
Het Voorhuis in Herpen

Een fijne en kindvriendelijke plek om te overnachten in de Maashorst? Die hebben we hier wel ja! Ik tip het Voorhuis graag. We verbleven er zelf en zijn zo enthousiast dat we zeker nog eens terug willen gaan. Een enorme tuin, wandelen met de pony's, mooie natuur en zonsondergangen, allemaal een eigen slaapkamer plus een disco douche. Wat wens je nog meer?
Kindvriendelijk restaurant Oss

Uit eten in de Maashorst: Limited Edition Tapas bij Gossimijne

Verrast in eigen stad, op exact 350 meter van onze voordeur ligt restaurant Gossimijne. We genieten hier graag van de Limited tapas proeverij met ons gezin. Lekkere gerechten die snel op tafel staan en  perfecte porties. Tel hier de Gossi Kids Unlimited -de tapaskaart voor kinderen- bij op en je hebt een perfect avondje uit eten te pakken. Denk aan gerechten als een Gossie fries chicken, groentelasagne, Gossi lachebekkies en kaaskroketjes. Je bestelt hier een kan ranja bij voor € 2,50 en aan het eind van de avond krijgen kinderen een Gossi Bolle Buik t-shirt mee naar huis. Erg leuk concept!

Lunchen in Oss met gezin

Uit eten in de Maashorst: lunchen bij Clemens

Iedereen die ons kent, weet dat we van lekker en toch gezond eten houden. Dat geldt voor onze kinderen gelukkig net zo dus wij kiezen altijd met zorg een restaurant, terras, café of lunchroom om te gaan eten. Liefst niet de standaard gerechten, maar net even wat anders. En dan zit je goed bij Clemens na een wandeling door het bos wat er tegenover ligt. Dit is niet bij uitstek een kidsproof restaurant, verwacht geen speeltuintjes en speelhoekjes. Reken op goed en eerlijk eten en een fijne sfeer!

Bierbrouwerij

Oijen

Kindvriendelijk restaurant in Oss

Pan en Zo

Herpen

Kindvriendelijk restaurant in Oss

De Boshut

Schaijk

Kindvriendelijk restaurant in Oss

Tips Maashorst met kinderen

Nog veel meer Maashorst!

De Maashorst en haar omgeving, je kunt hier met gemak twee weken op vakantie gaan en je nog geen seconde vervelen. Voor echte klimapen en avonturiers zijn er leuke wandelpaden en perfecte fietstochten. Wij hebben de favoriete plekjes van ons gezin gecombineerd in een Maashorst fietsroute. Doe er je voordeel mee!