arrow_drop_up arrow_drop_down
De Maashorst in Noord-Brabant

Oss en de Maashorst met kinderen

Uitjes en tips in Oss en omgeving voor gezinnen

Op zoek naar leuke uitjes met je kinderen in de omgeving van Oss en de De Maashorst? Een middagje weg, een hele dag erop uit? Of gewoon even een uurtje actief zijn met je kinderen? Wij zijn als echte Brabanders trots op onze regio en we willen je dus graag inspireren om onze omgeving te bezoeken. Daarom delen we onze persoonlijke tips, want onze gemeente Oss en de omgeving rondom de Maas is het ontdekken meer dan waard! We staan zelf in 10 minuten midden in natuurgebied De Maashorst en dat is echt een pareltje om te ontdekken in Brabant met kinderen. Je kunt met gemak twee weken volplannen in onze omgeving en dan ben je nog niet uitgekeken. Dat beloven wij je!

Leuke vakantiehuis met kinderen in Brabant

Vakantiehuis

Het Voorhuis Herpen

Noord-Brabant

Hartje Groen Charme Camping

Charme Camping

Hartje Groen

Noord-Brabant

Roompot Maashorst Schaijk

Vakantiehuis

Roompot Schaijk

Noord-Brabant

Hotel in Oss met kinderen

Hotel 

Fletcher Hotels

Noord-Brabant

What to do in Oss met kinderen?


Kajakken

Wandelen met ezeltjes

Natuurspeeltuinen

Uitkijktoren Herperduin

Avontuurlijk Klimbos Herperduin

Osje Route en 't Klauterwaud

Fietsen naar vestingsstad Ravenstein

NME-Centrum en kinderboerderij

Tuinen van Appeltern

Docus de Das pad

(uit) eten met kinderen in Oss en omgeving

Gossi Kids Unlimited bij Gossimijne

Lunchen bij Clemens

Bierbrouwerij Oijen

Pan en Zo in Herpen

De Boshut in Schaijk

Inkopen doen bij de landwinkel van Boer Spierings


Overnachten in de Maashorst

Het Voorhuis in Herpen

Charme Camping Hartje Groen

Roompot Schaijk

Fletcher Hotels

Natuurspeeltuinen Maashorst en Oss

Leuke natuurspeeltuinen alert!

One wild ones zijn het liefst de hele dag buiten. Als er maar een spriet zon schijnt dan worden er direct plannen gemaakt om naar de speeltuin te gaan. En dan zijn de natuurspeeltuinen in de omgeving favoriet. We pakken regelmatig onze bakfiets om een stuk te gaan fietsen, zodat er gespeeld kan worden. En deze plekjes kunnen we alvast tippen in onze eigen regio, zelf getest en approved!

Huur een kajak, kano of sloep

So much fun en we hebben het tot nu toe gewoon nog niet gedaan: een kajak huren met onze 8-jarige. Peddelen maar! Bij de Lithse Ham zijn eindeloos veel mogelijkheden voor zwemfans, actievelingen en mensen die willen relaxen. Watersportverhuur de Lithse Ham verhuurt kajaks, Canadese kano's en sloepen. Voor ieder wat wils dus! Je kunt met kinderen samen in een Canadese kano het water op gaan, maar wij zijn verkocht als we de stoere kajaks zien. Voor € 5,00 per uur ben je onder de pannen.

Fietsen in de Maashorst met kinderen

Fietsen met je kids naar vestingsstad Ravenstein

Ravenstein wordt wel de parel van Brabant genoemd. Dat matcht voor mij (Mireille) niet helemaal, want ik weet niet beter dan dat ik geboren en getogen ben in de parel van Brabant: het dorpje Heeze (bij Eindhoven). Anyway. Ravenstein is een bezoek met je gezin meer dan waard. Dit leuke vestingstadje is ontzettend leuk om doorheen te slenteren met je kinderen. Loop over de wallen, klim op de kanonnen en kijk of jij de molen kunt vinden!

Avontuurlijk Klimbos Herperduin in Herpen

Herpen is één van de fantastische dorpen rondom de stad Oss waar wij heel graag komen. De natuur is er prachtig, dus een aanrader om doorheen te fietsen. En voor kinderen is een fietstocht perfect te combineren met Herperduin en een lekkere pannenkoek onderweg. Sinds Klimbos Herperduin een feit is, komen wij hier met regelmaat. Liefst niet in het weekend, want dan kan het er erg druk zijn!

Uitkijktoren Herperduin met kinderen

Uitkijktoren Herperduin met kinderen

Klimbos Herperduin werd uitgebreid met een uitkijktoren op de zandverstuiving van Herperduin. Het resultaaat is een  25 meter hoge klimtoren met uitzicht over het gebied. Een ware aanwinst en super om te combineren met een speelpartijtje bij de grote Docus de Das en de nabij gelegen kleinere speeltuintjes.

Tuinen van Appeltern met een peuter

De Tuinen van Appeltern

De tuinen van Appeltern zijn het grootste inspiratiepark van Nederland. Je vindt er 200+ inspiratietuinen met duizenden vaste planten waaraan meer dan 40 hoveniers een bijdrage leveren. We weten eigenlijk niet zo goed wat we kunnen verwachten en of de Tuinen van Appeltern geschikt zijn met kinderen. Maar één manier om daar achter te komen… op naar de tuinen van Appeltern met het pondje vanuit Oss! Ga je mee?

Verse producten koop je lokaal

Lokale producten, wij zijn er dol op! Of het nu in Limburg, Zeeland, Friesland of ons eigen fijne Brabant is. Wij gaan graag lokaal op zoek naar lekkernijen. Eerlijke producten, lekkere producten en producten met een verhaal. Daar worden wij blij van. We hebben in onze omgeving meerdere leuke plekken, maar onze favoriet is toch wel de landwinkel van Boer Spierings waar wij met regelmaat lekkere kazen en vlees halen voor een goede borrelplank.
Leuke vakantiehuis met kinderen in Brabant

Onze favoriet:
Het Voorhuis in Herpen

Een fijne en kindvriendelijke plek om te overnachten in de Maashorst? Die hebben we hier wel ja! Ik tip het Voorhuis graag. We verbleven er zelf en zijn zo enthousiast dat we zeker nog eens terug willen gaan. Een enorme tuin, wandelen met de pony's, mooie natuur en zonsondergangen, allemaal een eigen slaapkamer plus een disco douche. Wat wens je nog meer?
Kindvriendelijk restaurant Oss

Uit eten in de Maashorst: Limited Edition Tapas bij Gossimijne

Verrast in eigen stad, op exact 350 meter van onze voordeur ligt restaurant Gossimijne. We genieten hier graag van de Limited tapas proeverij met ons gezin. Lekkere gerechten die snel op tafel staan en  perfecte porties. Tel hier de Gossi Kids Unlimited -de tapaskaart voor kinderen- bij op en je hebt een perfect avondje uit eten te pakken. Denk aan gerechten als een Gossie fries chicken, groentelasagne, Gossi lachebekkies en kaaskroketjes. Je bestelt hier een kan ranja bij voor € 2,50 en aan het eind van de avond krijgen kinderen een Gossi Bolle Buik t-shirt mee naar huis. Erg leuk concept!

Lunchen in Oss met gezin

Uit eten in de Maashorst: lunchen bij Clemens

Iedereen die ons kent, weet dat we van lekker en toch gezond eten houden. Dat geldt voor onze kinderen gelukkig net zo dus wij kiezen altijd met zorg een restaurant, terras, café of lunchroom om te gaan eten. Liefst niet de standaard gerechten, maar net even wat anders. En dan zit je goed bij Clemens na een wandeling door het bos wat er tegenover ligt. Dit is niet bij uitstek een kidsproof restaurant, verwacht geen speeltuintjes en speelhoekjes. Reken op goed en eerlijk eten en een fijne sfeer!

Maashorst Smaak Safari

Uit eten in de Maashorst: Maashorst Smaak Safari

Fietsen of rijden dwars door Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Onderweg kennismaken met lekkere gerechten uit het oergebied van Brabant: de Maashorst. En de kinderen kunnen onderweg natuurlijk ook even lekker spelen, rennen en genieten. De Maashorst Smaak Safari gaat dwars door De Maashorst heen en t/m 27 september 2020 op vrijdag, zaterdag en zondag. Wil je fietsen en heb je zelf geen fiets? No worries, huur een fiets bij De Mastworp (ligt bij de deelnemende locatie Teugel Resort).

Bierbrouwerij

Oijen

Kindvriendelijk restaurant in Oss

Pan en Zo

Herpen

Kindvriendelijk restaurant in Oss

De Boshut

Schaijk

Kindvriendelijk restaurant in Oss

Tips Maashorst met kinderen

Nog veel meer Maashorst!

De Maashorst en haar omgeving, je kunt hier met gemak twee weken op vakantie gaan en je nog geen seconde vervelen. Voor echte klimapen en avonturiers zijn er leuke wandelpaden en perfecte fietstochten. Wij hebben de favoriete plekjes van ons gezin gecombineerd in een Maashorst fietsroute. Doe er je voordeel mee!

Ook leuk om te lezen

Noord-Brabant

Genieten van de Brabantse gezelligheid

Tips Zuid-Limburg met kinderen

Zuid-Limburg

Parkstad Limburg, Mergelgrotten en leuke stadjes

Ontdek het museum

De leukste musea in Nederland met je kinderen