Vakantie met een baby

Wij staan aan de vooravond van onze eerste keer op vakantie met onze baby. We zijn al vaker op vakantie geweest met een een baby wereldreiziger, maar dat was 7 jaar geleden en ik kan je vertellen dat er in die tijd wel even het een en ander is weggezakt. Dus we beginnen gewoon weer op nieuw: wat nemen we allemaal mee als we de eerste keer op een baby op vakantie gaan? Van een inpaklijst met een baby als je op vakantie gaat tot een fijne babyfoon op reis.

Eerste vakantie met een baby

Het meest belangrijk voordat je op vakantie kunt gaan: het bepalen van de vakantiebestemming. Kies een bestemming die geschikt is met een baby en waar je zelf ook kunt genieten is ons advies. Wil je naar de zon? Is een vliegreis meer geschikt? Of liever met de auto? Genoeg keuze! Bedenk je dat het voor je baby niet per se nodig is om ver weg op vakantie te gaan, dit doe je op die leeftijd nog meer voor jezelf. Wel zijn wij ervan overtuigd dat je kinderen wel al jong kunt laten wennen aan patronen en ja natuurlijk zijn daar altijd uitzonderingen op. De gezinnen die wij kennen die van jongs af aan al met hun kroost op pad gaan, hebben allemaal makkelijke kids die snel tevreden zijn en zich makkelijk aanpassen. Durf dus ook buiten je comfort zone te denken als je graag die reis naar Thailand of Zuid-Afrika wilt maken. Je baby zal het zich niet meer herinneren, maar jullie absoluut wel en wij zijn ervan overtuigd dat dit kinderen wel degelijk vormt. Mits je als ouders geen stresser bent, want dan wordt het een fiasco!

Handige items om mee te nemen op vakantie met een baby

Er zijn een aantal zaken die je niet wilt vergeten als je met een baby op reis gaat. Zo maken een babyfoon, snoetenpoetsers, een nachtlampje, een fijn campingbedje of travel-cot en een flexibele kinderwagen het leven van een ouder een stuk aangenamer op reis. Ga je vliegen? Dan is het handig om rekening te houden met slaapjes en hoe je baby het meest comfortabel kan zitten/liggen.

Bij samenwerkingen kunnen we gebruik maken van affiliate links. Dit betekent dat als je iets boekt of aanschaft via deze links bij de genoemde (reis)organisaties, wij  een kleine commissie ontvangen. Kleine Wereldreiziger kan bestaan door deze commissies. We kiezen echter heel specifiek onze samenwerkingspartners en bevelen alleen partijen aan waar wij zelf ook producten kopen en waarover we tevreden zijn tijdens onze vakanties, rondreizen of roadtrips met ons gezin.