Babymoon

Babymoon

Het maken van babymoon is hot! Dit van 'honeymoon' afgeleide woord klinkt veel jonge toekomstige ouders als muziek in de oren. Je kunt je tijdens een babymoon namelijk samen voorbereiden op jullie kleine uk.

Wat is een babymoon?

Een babymoon laatste vakantie met z'n tweetjes, voordat jullie kindje geboren wordt. Lekker samen weg tijdens de zwangerschap en voor de bevalling om samen te genieten en de batterij even op te laden.

Wanneer ga je op een babymoon?

Je kunt een babymoon het best plannen in het tweede trimester van je zwangerschap. Dat is tussen de 14e en de 28e week, wanneer je ook nog mag vliegen. Dit is vaak ook de periode waarin je je als zwangere vrouw het meest prettig voelt en energie hebt. Voor de meeste vrouwen is vliegen in het tweede trimester ook goed te doen, je kindje zit veilig in je buik en bij een normale zwangerschap is vliegen geen enkel probleem.
Bij (bijna) alle luchtvaartmaatschappijen mag je na week 37 van je zwangerschap niet meer vliegen, bij de meeste airlines zelfs al niet meer na week 32. Voor tweelingen of meerder baby´s gelden vaak scherpere regels. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van jullie babymoon, dat bespaart je een heleboel gedoe. Heb je twijfels over vliegen? Overleg dan altijd met je verloskundige en de beste tip is altijd; bij twijfel, niet doen.
Houd altijd rekening met de gezondheidszorg in een land als je naar het buitenland gaat.  Zou je er in het ziekenhuis willen belanden of niet? Mocht er namelijk iets gebeuren dan heb je geen keuze en ben je overgeleverd aan een buitenlands ziekenhuis.

Hoe plan je een babymoon?

Je plant een babymoon eigenlijk zoals iedere andere vakantie, maar wel met de wetenschap dat je niet in the middle of nowhere zit. Kies voor meer gebaande paden is ons advies. Verder plan je de babymoon vooral zoals je hem zelf wilt. Gaan jullie het liefst lekker samen luieren of zijn jullie altijd wat actiever op vakantie? Het kan allemaal. Houd er in het laatste geval wel rekening mee dat jullie het reistempo aanpassen en dat er in de middag bijvoorbeeld tijd is om even te gaan liggen en te rusten, dat is erg fijn als je zwanger bent en zeker als je in een warm land bent eigenlijk een must.

Hoe lang is een babymoon?

De lengte van je babymoon bepaal je helemaal zelf. Als je wat eerder in het tweede trimester op vakantie gaat dan heb je vaak nog minder controles bij de verloskundige en kun je de babymoon dus wat makkelijker tussen de controles plannen. De lengte van jullie babymoon hangt af van je bestemming, het aantal vakantiedagen dat je hier nog voor hebt - ook rekening houdend met extra vrije dagen na de geboorte van jullie baby - en natuurlijk jullie persoonlijke voorkeur.

Onze eigen babymoon

Wij kozen zelf voor een babymoon naar Thailand en ik maakte als moeder ook nog een stedentrip naar Marseille. Denk jij aan een babymoon? Zeker doen, het is heerlijk! Veel mensen vonden onze bestemming een vreemde keuze, maar hij was juist heel bewust gekozen. We wisten wat we in Thailand konden verwachten en omdat we op de gebaande paden bleven, wisten we dat we steeds binnen een uurtje van goede zorg af zaten. Dat opgeteld bij de gezondheidszorg die in Thailand prima is, was voor ons doorslaggevend om te kiezen voor Thailand.

Bestemmingen voor een babymoon

In de basis kies je zelf natuurlijk de bestemming die voor jullie babymoon het meest geschikt is. Advies is wel om te kijken naar zaken als reistijd, hygiëne en gezondheidszorg in het land. Je bent als zwangere gewoon wat meer bevattelijk voor bacteriën en je wilt absoluut niet ziek worden. Daarmee is India een minder geschikt land van Thailand, want in Thailand is het voor Westerse mensen veiliger qua eten.

Tips voor een babymoon in Nederland

Zoek je een babymoon dichtbij? Een babymoon in je eigen vertrouwde land is natuurlijk een prima keuze. Nederland heeft natuurlijk genoeg leuke plekjes te bieden. Samen in een romantische hut in de natuur met een eigen hot tub en volop romantiek is heerlijk! Een heerlijk huisje aan het strand met prachtig uitzicht. Of wat dacht je van een leuke stedentrip in een Nederlandse stad of mooie regio. Dit zijn heerlijke accommodaties voor een babymoon in Nederland:Deze Nederlandse hotels hebben allemaal speciale babymoon arrangementen, heerlijk samen genieten dus!

Babymoon bij Landal GreenParks

Landal GreenParks is zeker niet alleen voor gezinnen fijn, ook voor een babymoon is Landal erg geschikt. Er zijn een aantal luxe parken die zich echt richten op een ander publiek en daarmee zijn deze parken super geschikt voor een babymoon in Nederland: