Inpaklijst als je met een baby op vakantie gaat

Inpaklijst als je met een baby op vakantie gaat

Ik zelf heb altijd pas echt vakantie op het moment dat ik de voordeur achter me dicht trek. De laatste jaren is die vakantiestress die al een aantal dagen van tevoren begon eigenlijk steeds minder. Hoe zou dat komen? Mijn antwoord is simpel: ik bedenk me altijd dat we een paar dingen echt mee moeten nemen en de rest is eigenlijk ook wel te koop in het buitenland.

Wat moet er nu minimaal in je koffer zitten?

Als je met je baby op vakantie gaat dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen, musthaves in mijn ogen. De rest is gewoon bijzaak en elders wel te koop:

1. Paspoort, bankpas/creditcard, vliegtickets, reispapieren, verzekeringspapieren

Gijs vindt dat er niet meer nodig is dan deze belangrijke spullen op vakantie. Met je paspoort kom je overal, de verzekeringspapieren zijn essentieel als er iets gebeurd. En als je een bankpas en dus geld hebt dan kun je eigenlijk alles kopen wat nodig is. Ik moet hem misschien wel gelijk geven, maar de onderstaande spullen zijn ook wel erg praktisch om mee te nemen.

2. Medicijnen

Slikt je baby of kind bijzondere medicijnen? Vergeet deze medicijnen dan zeker niet, het is niet altijd zo dat dezelfde medicijnen wereldwijd verkrijgbaar zijn. Lees ons artikel over het meenemen van specifieke medicijnen en medicatie in het buitenland. Daarvoor kunnen namelijk bijzondere regels gelden.

3. De knuffel of iets anders waar je kind erg aan hecht

Wij hebben hier zelf nooit een issue mee gehad, maar ik kan je vertellen dat veel vrienden ervaring hebben met vergeten knuffels tijdens logeerpartijen en dat wil je echt niet. Zorg dus dat Sean het schaap, Bumba of Nijntje zeker mee gaat. Of koop voor de zekerheid nog een exemplaar van dezelfde knuffel. Nee, dat is niet raar, ik hoor deze tip bijzonder vaak onder vriendinnen.

4. Babyfoon mee op vakantie

Natuurlijk, een babyfoon kun je overal kopen en je kunt ze zelfs vaak lenen bij je accommodatie. Alleen er is één maar: die babyfoon heeft vaak net niet het deuntje waar je kindje nou net zo graag op inslaapt. Kinderen hechten aan dingen en het vertrouwde muziekje van hun eigen babyfoon hoor daar ook bij. Gun jezelf dus ook rust en neem de babyfoon mee op vakantie.

5. Pleisters, jodium en wondspray

Bij ons gaat de frequentie van kapot gevallen knieën en andere ongelukjes altijd omhoog in de vakantie. Waarschijnlijk doordat onze kleine wereldreiziger lekker actief is en vanalles onderneemt om zijn omgeving zo snel mogelijk te leren kennen. Handig om een kleine EHBO vakantiekit van Care Plus mee te nemen. Neem uiteraard voor de eerste aanpak altijd zonnebrandcrème mee en een paar zetpillen zijn natuurlijk ook slim om in te pakken.

Ben je ervan bewust dat in het buitenland eigenlijk gewoon ook veel te koop is. Daar groeien ook gewoon kinderen op natuurlijk. Alleen is het soms wat lastiger om te vinden wat je wilt.

6. Vakantiepolsbandje met naam

Nog geen must met een baby, maar als de baby actiever wordt wel een geruststelling. Sommige ouders zullen het gevoel van een kind dat ineens is verdwenen uit je vizier herkennen, anderen misschien (nog) niet. Voorkom dat je je kindje echt kwijtraakt en doe je zoon of dochter een vakantiepolsbandje om. Zodra je kindje kan praten is het overigens erg slim om je kindje te leren om zijn naam te zeggen en plaats waar hij vandaan komt.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024