Mag je vliegen met waterpokken

Mag je (kind) vliegen met een besmettelijke ziekte?

Je vliegt over een paar dagen naar jullie vakantiebestemming en je zoon of dochter heeft bijvoorbeeld waterpokken, hand-voet-mondziekte, vijfde ziekte. zesde ziekte of roodvonk. Dit is een vraag die je eigenlijk nooit hoopt te hoeven stellen: mag je vliegen als je een besmettelijke ziekte hebt? Het antwoord is kort en krachtig: nee, je mag niet vliegen als je een besmettelijke ziekte hebt. Veel kinderziektes zijn zeer besmettelijk en je kunt dus een flinke groep mensen besmetten als je met een ziek kind. Met waterpokken mag je bijvoorbeeld pas vliegen als de wondjes zijn ingedroogd, het kan slim zijn om een 'fit-to-fly verklaring' van een arts te regelen. Bij twijfel wordt je door een vliegmaatschappij simpelweg geweigerd dus voorkom dat liever.

Vakantie annuleren door een besmettelijke ziekte

Besmettelijke ziektes vallen onder je annuleringsverzekering gelukkig en daarom is het dus slim om altijd een annuleringsverzekering of te sluiten. Wij hebben zelf al het geld terug gekregen van de verzekering, dat was geen enkel probleem. Het kan slim zijn om wel even langs de huisarts te gaan en een verklaring te vragen voor de besmettelijke ziekte die je kind heeft, de verzekering kan daar om vragen.

Wil je toch graag vliegen?

Realiseer je dat je kindje echt ziek kan zijn van een besmettelijke ziekte. Als je het toch voor elkaar krijgt om te vliegen dan kan het zijn dat je op locatie met een ziek kind zit en dat de helft van je vakantie dus wegvalt. Ook kan het zijn dat je extra kosten moet maken, omdat rondreizen niet mogelijk is of een deel van een geplande rondreis niet kan worden uitgevoerd. Geen pretje dus zelfs als het kan, overweeg dan goed of je het zelf wel wilt.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024