Rust, ruimte en vrije natuur in de Italiaanse Alpen
15 juni 2021 
in Italië
3 min. leestijd

Rust, ruimte en vrije natuur in de Italiaanse Alpen

Valle d'Aosta is in de zomer een waar fiets- en wandelparadijs, verscholen tussen de vier Alpenreuzen Mont Blanc, Matterhorn, Monte Rosa en Gran Paradiso. Deze vormen het prachtige decor voor een onvergetelijke vakantie vol rust, ruimte en natuur. 

Valle d’Aosta, actief genieten op z'n Italiaans!

Valle d'Aosta ligt net over de grens tussen Frankrijk en Italie en heeft daardoor ook een unieke sfeer en een heerlijke menukaart met authentieke stoere streekgerechten en producten. Ook de actieve reiziger kan hier absoluut terecht en als gezin heb je de mogelijkheid om in een rustiger tempo ook de omgeving te ontdekken. Ik tip een paar van de hoogstgelegen plekken in Valle d'Aosta waar de fervente MTB-er, hiking fanaat of gewoon bergliefhebber volop kan genieten.

Rijden door de sneeuwRijden door de sneeuw, hoe gaaf!

Breuil-Cervinia: Skiën in hoogzomer!

Het is overal zomer in Europa, de terrassen stromen eindelijk weer vol en overal geniet men van de zon en de warmte, of probeert hem zelfs te ontvluchten. Overal? Nee, in een klein plaatsje in de Alpen is het verkwikkend koel op de gletscher en kan er zelfs midden in de zomer geskied worden! Dus kan je meer niet wachten om de lange latten weer eens onder te binden, grijp je kans! Met de switch tot gele zone van Valle d'Aosta zijn er in Breuil-Cervinia in de schaduw van de Cervinia / Matterhorn vanaf 26 mei een aantal skiliften geopend en kan je met name in de ochtend heerlijk genieten van een zomerse afdaling!

La Thuile, de ongerepte kant van de Mont Blanc

La Thuile is een klein bergdorpje in Valle d'Aosta. Met slechts 791 inwoners verspreid over 11 gehuchten is het niet bepaald overbevolkt te noemen: de gemiddelde bevolkingsdichtheid is hier 6 inwoners per vierkante kilometer! De rust en ruimte zijn hier vanzelfsprekend, terwijl je ook even een terrasje op kunt zoeken. Hoewel Valle d'Aosta goed bereikbaar is via een uitstekend wegennet en de internationale airports van bijvoorbeeld Milaan, lijkt de grote-stadschaos hier heel ver weg, zo dicht bij de 'wilde kant' van de Mont Blanc. Pak een e-bike en je rijdt naar de eeuwige sneeuw. Of wandel langs schitterende uitzichten, hoe gaaf is dat met kinderen? 

Wandelen in Noord-Italie met kinderenWandelen in Noord-Italie bij passeggiate Valle del Breuil is een feestje

Bergvakanties, opnieuw uitgevonden: Open Air Energy Village La Thuile

La Thuile is zich aan het transformeren tot een 'Total Wellbeing' bestemming. Hier doe je openlucht-energie op met programma's voor allerlei soorten bezoekers die een actievere levensstijl willen: erop uit gaan in de pure en ongerepte berglandschappen zorgen ervoor dat lichaam en geest zich weer eens helemaal op kunnen laden. Open Air Energy Village La Thuile is ideaal voor iedereen die met het gezin of met vrienden wil genieten van de natuur, de stilte en het schitterende landschap.

MTB School, ook voor kinderen

Om je mountainbike-techniek te verbeteren zijn er tours met gidsen en instructeurs (erkend door de Federazione Ciclistica Italiana) en lessen voor beginners en kids bij La Thuile Bike World. Dit kan van Juni tot September door middel van vooral veel praktische lessen op de mountainbike trails in de omgeving.

Ook leuk om te lezen:

KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

UMBRIË

Gardameer in Italië met kinderen

GARDAMEER

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Italië?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Italië?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down