Landal Adventure Game
Landal Greenparks
Mireille Steegmans
Landal Greenparks
06/09/2021
2 min

Digitaal speuren en je eigen boomhut maken

06/09/2021
2 min

Als je kinderen ouder worden dan wordt het haast onvermijdelijk, gamen! Onze 8-jarige is fan van zijn Nintendo en van papa’s Xbox met spellen als Zelda, Super Mario Odyssey en Fortnite.

Digitale boomhut bouwen tijdens de vakantie

Landal speelt slim in op deze behoefte van kinderen van 8 jaar en ouder met de Landal Adventure Game, een nieuwe app waarmee kinderen tijdens de vakantie een digitale boomhut bouwen. Deze digitale speurtocht past ook nog eens uitstekend in anderhalvemetersamenleving waarmee we op dit moment te maken hebben. Maar wat is het dan precies? Landal GreenParks heeft een digitale game ontwikkeld die kinderen uitdaagt om een digitale speurtocht te houden in en rond de parken van Landal. Ook ouders worden van harte uitgenodigd om mee te doen, maar kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar vinden het waarschijnlijk wel prima om deze game zelf te doen en zitten niet direct op paps en mams te wachten wellicht. De app van Landal werd afgelopen weekend gelanceerd op Vakantiepark Miggelenberg in de heuvels en bossen van Nationale Park De Hoge Veluwe en vlakbij het Kröller-Müller Museum, de Apenheul en de Julianatoren. En de speelweide van Berg en Bos niet te vergeten!

Hoe werk de Landal Adventure Game?

Tijdens de tocht in de vrije natuur in en rondom de Landal parken worden ‘grondstoffen’ verzameld om zelf een digitale boomhut te ontwerpen en te bouwen. Het eindresultaat kan worden bekeken in Augmented Reality (AR). Kinderen die Minecraft spelen zullen dit ongetwijfeld herkennen, want ook Minecraft heeft een versie met AR. De innovatieve Landal Adventure app kan gratis worden gedownload in de bekende stores voor iOS en Android. De app werkt op alle ruim 90 parken van Landal GreenParks en is beschikbaar in vijf talen. Er is ook een Hof van Saksen Adventure app die nog wat extra’s heeft.

Avontuur voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De nieuwe game is een digitale beleving voor een specifieke doelgroep (8-12 jaar) die aansluit bij hun belevingswereld. De app stimuleert kinderen via het scherm om naar buiten te gaan en te ontdekken wat groen kan doen. “Met behulp van een kaart in de app speuren kinderen naar zogeheten mystery boxes die verstopt zijn in de natuur op de Landal parken. Deze digitale kistjes bevatten grondstoffen, zoals hout en steen, waarmee zij in de game een eigen boomhut kunnen bouwen. En dat niet alleen, kinderen kunnen hun creatie met behulp van hun camera ook in augmented reality bekijken.

Die boomhut kan, afhankelijk van in welk park de game wordt gespeeld, ook een strandhut, berghut of watervilla zijn; de app bevat verschillende landschappen voor alle parken: bossen, water, strand of bergen. Zo bouw je op verschillende parken ook verschillende hutten. Tijdens het verblijf kunnen kinderen hun boomhut in de app verder afbouwen om de mooiste creatie te maken. De digitale ontwerpen kunnen worden gedeeld op social media, waarbij de inzenders meedingen naar een verblijf in een echte boomhut bij Landal GreenParks.

Herkenbaarheid voor Pokémon Go en Minecraft spelers

Landal Adventure is een combinatie van een digitale beleving in een fysieke omgeving, vergelijkbaar met de populaire games Pokémon Go en Minecraft. Op de parken van Landal GreenParks is een boekje verkrijgbaar, waarin kinderen een overzicht vinden van alle grondstoffen, voorbeelden van diverse coole boomhutten, een unieke gouden Mystery Box met specials zoals een discovloer, gameroom, ijsmachine, airhockeytafel en drumstel, zodat ze ook na hun Landal verblijf door kunnen bouwen aan de boomhut.

Deze unieke game sluit aan op onze boodschap ‘ontdek wat groen kan doen’. Kinderen moeten naar buiten en de natuur in om de bouwstenen van hun digitale boomhut te kunnen verzamelen. Het beste van twee werelden, waar ook de ouders van zullen genieten.