Koekje erbij?

Page content

article content

Julianatoren: op safari, swingen en dansen met Jul en Julia + video

Julianatoren is en blijft populair bij onze kleuter. Vorig jaar hadden we een gezinsabonnement en dit jaar zijn we inmiddels ook alweer naar dit gezellige familiepark geweest.

Julianatoren is een feest, iedere keer weer

Als we een weekendje niets hebben dan komt onze 5-jarige kleuter steevast met het idee om naar Julianatoren te gaan die dag. En heel eerlijk gezegd snappen we dat wel. Voor deze leeftijd is Julianatoren ultiem! Vorig jaar hadden we niet gedacht dat we zoveel gebruik zouden maken van ons jaarabonnement bij Julianatoren, maar het was iedere keer weer een feestje. Ik denk dat we opgeteld wel meer dan 15x in het park zijn geweest met ons gezinsabonnement. Hele dagen en een paar uurtjes, voordat we papa op gaan halen op zijn werk. Een perfecte combinatie. Dansen met Jul en Julia, de shows, de attracties: het totaalplaatje is gewoon top voor kinderen.

Langer geopend op speciale dagen

In de zomerperiode zijn er een aantal dagen waarop Julianatoren langer open is, de zogenaamde Zomeravonden. Op deze lange dagen zijn er exclusieve Mini-Sprookjesmusicals. Bovendien iedere avond de Jul & Julia Sing-A-Long. Wij waren er vorig jaar bij en genoten van Woezel & Pip en de Jul & Julia Sing Along. Julianatoren is tijdens de zomeravonden tot 20.00 uur geopend. Kom niet te vroeg met kleine kids, want een hele dag rondlopen in het park is vermoeiend. Als wij er zijn om 11.00 uur dan is het om 17.00 toch vaak wel echt genoeg vertier geweest voor onze kleuter,

Onze dagjes Julianatoren in beeld…en geluid

Toffe shows, iedere keer weer opnieuw verrast

De shows bij Julianatoren zijn tof en ze swingen van a tot z. De eerste keer dat ik in Julianatoren was, herinner ik me nog goed. Ik dacht echt: wat is dit voor een kermis! En die kermis bleek ontzettend leuk te zijn, compleet met toffe shows waar je instant vrolijk van wordt. Karttrekker van vele shows is toch wel meneer Kaasgaaf. We missen de enige echte meneer Kaasgaaf tijdens ons bezoek dit jaar, laten we hopen dat hij er binnenkort weer is. Voor ons is er toch echt maar één directeur van de Julianatoren!

AFAS Sprookjesweken in volle gang

De shows opgeteld bij de attracties maken Julianatoren tot een uniek concept als je het mij vraagt. En vooral in de zomerperiode kun je je hartje ophalen als het om shows gaat. De show over het feest in Toverland is nieuw voor ons net als de Jul & Julia Sing-A-Long.

Het is feest in Sprookjesland levert voor onze kleuter nog wel wat spanning op. Als de toverspreuk van de gemene tovenares Fien dreigt uit te komen, dan zijn alle snoepjes weg en dan worden we allemaal in oliebollen veranderd. Assepoester, Rapunzel en Sneeuwwitje gaan samen met Hans & Grietje op zoek naar de verdwenen snoepjes en het dreigt fout te lopen. Onze kleuter komt keihard huilend naar ons toe rennen achter in de zaal. Hij zit duidelijk helemaal in het verhaal…

De AFAS Sprookjesweken duren nog tot en met 20 augustus, oefen hieronder alvast wat pasjes mee.

Lekkere lunch voor mensen met een dieet

Onze lunch eten we in het restaurant vooraan in het park en daar krijgen we geen spijt van! Hier zijn volop mogelijkheden voor een lekkere lunch met verse en goede producten. Bovendien lukt het ons om met ons koolhydraatarm dieet een lekkere salade te bestellen. Geen probleem, lekker en vers. Dat moet je niet in ieder pretpark proberen weten wij uit eigen ervaring. Verder dan poffertjes, friet en hamburgers komen we vaak niet dus nemen we vaak een eigen lunchbox mee. 10 punten dus voor de keuken en het restaurant van Julianatoren.

Wij kunnen er weer volop tegenaan om te paardrijden en verder op avontuur te gaan!

Waarom een jaarabonnement een feestje is?

Groot voordeel van een jaarabonnement is dat je ook mooi alle evenementen kunt meepikken bij Julianatoren. Pipo de clown, Woezel & Pip, Fien en Teun, de AFAS Sprookjesweken, Thomas de Trein, Halloween, de verjaardagen van Jul & Julia en de uitreiking van de Gouden Kaasgaaf. Serieus, dat geld van het gezinsabonnement is er zo uit! Ga maar eens een middagje naar het theater met je gezin en een dagje naar een anders pretpark, dan zit je al bijna aan hetzelfde bedrag.

Onze favorieten in de Julianatoren

De shows kan onze kleuter inmiddels wel dromen bij Julianatoren. Mee dansen, springen en kijken…steeds weer. Je zou zeggen dat het gaat vervelen, maar dat is geen seconde het geval. Jul’s Piratenparty, Jul’s Wild West Show en het Jul en Julia’s Swing- en Uitzwaaifeest blijven favoriet. Dagelijks zijn er andere shows dus verwacht niet het totale repertoire als je een dag naar Julianatoren gaat.

Wij hadden een paar jaar geleden zeker niet gedacht dat we dit soort entertainment zouden opzoeken, maar onze kleuter vindt het gewoon geweldig en dan passen wij ons gewoon aan en combineren we een middagje Julianatoren bijvoorbeeld met een bezoek aan Paleis het Loo of een wandeling op de Veluwe. Zo is iedereen happy!

Het Spannende Safari Avontuur

Op safari met Jul & Julia, dat klonk onze kleuter als muziek in de oren. Vooral nadat hij de foto’s van Sri Lanka heeft gezien, waar wij vorig jaar zijn geweest. Ook in Sri Lanka kun je namelijk op safari! We sprinten daarom zodra we binnen zijn direct naar het nieuwe Jul & Julia theater om te kijken naar deze nieuwe show van Jul & Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. De kinderen mogen vooraan zitten in het gezellige nieuwe theater en de ouders zitten daar vlak achter dus we kunnen prima zien hoe onze kleuter vrolijk mee danst met zijn idolen. Eerlijk toegeven: de liedjes zijn opzwepend en gezellig en zelfs wij als ouders krijgen zin om op te staan en mee te dansen. Zeker weten dat meer ouders dat denken, maar niemand doet het…

Op zoek naar de wakka worda plant

Het verhaal: mevrouw Suikerspin is gestoken door een slaapmug en nu moeten Jul, Julia en meneer Kaasgaaf naar de jungle om daar de zeldzame wakka worda plant te zoeken. Alleen wanneer ze deze plant vinden, kunnen ze voorkomen dat mevrouw Suikerspin voor altijd in een diepe slaap valt. De kinderen worden betrokken bij de show en moeten mevrouw Suikerspin wakker houden. Er wordt gedanst en onze kleuter danst, klapt en springt enthousiast mee. Erg leuk! Verder wordt er gezocht en gevreesd voor het ergste. De show wordt voor de hele kleintjes ook best wel een beetje spannend: zou het lukken om de plant op tijd te vinden en om uit de handen van wilde dieren te blijven?

Onze kleuter is er ’s avonds nog steeds druk mee bezig met de jungle safari. Hij vond de show geweldig, maar vroeg zich toch wel af waar de slaapmug nu naartoe is gegaan nadat hij mevrouw Suikerspin had gestoken. Onze kleuter wil niet meer naar Julianatoren, want hij is bang om ook gestoken te worden nu. Daar hebben we als papa en mama een uitdaging te pakken. De oplossing: nadat de mug één keer heeft gestoken wordt hij een gewone mug!

Jul & Julia Safari show

Nieuwe parkshow: Jul & Julia en het Spannende Safari Avontuur!

Fotomomentje met de stars!

Aan het eind van iedere show kunnen de kinderen op de foto gaan met hun idolen, dat blijft iedere keer weer een feest! Gijs kan het niet laten om nog even een niet alledaags kiekje te maken met de figuren van Julianatoren.

Julianatoren

Aanstekelijke liedjes waar je zelf ook vrolijk van wordt

Ja, wij bekennen allebei: wij vinden de liedjes en dansjes van Julianatoren gewoon leuk en aanstekelijk. En dat geldt ook voor de leuke items zoals de knuffel van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin en de pop-up beker van Jul. We dansen en swingen gewoon mee, dat maakt de wereld een stuk gezelliger. En als Meneer Kaasgaaf dan achteraf het compliment geeft dat onze heupen nog aardig meeswingen dat is dat gewoon een hartstikke leuk compliment, toch? Ga niet saai staan wachten, maar swing dus lekker mee. Is je dag ineens een stuk leuker in plaats van een verplichte ‘wachttdag’ 😉

Jul’s rollerskates

Vorig jaar was de achterbaan absoluut geen hit. Met een jaar ouder en meer wijsheid erbij is dat ineens veranderd: de Jul’s rollerskates achtbaan is geweldig volgens onze kleuter van 5 jaar! We maken dus minimaal 10 ritjes en ieder ritje is dan ook nog 2x rond dus minimaal 20 rondjes op de rollerskates. Dikke fun en met de handen los natuurlijk.

Jul’s safaribaan en meer…

Na ons bezoek aan het nieuwe Jul & Julia theater gaan we meteen door naar Jul’s safaribaan, voor minimaal één ritje. We komen Jessica van Kids Travel Service ook tegen met haar gezin en de twee kids zijn direct maatjes en sjouwen vervolgens het hele park samen door. Een feest! De papa’s en mama’s eindigen met een Heineken biertje op het terras en de kinderen spelen volop, dansen nog mee met de show op het podium buiten en gaan o.a. in de dino tour, vliegende bus, de paardenbaan, de draaiende piraat, de muizenfietsbaan en vermaken zich opperbest. Niet voor niets vallen de ogen snel dicht als na de eindshow en het sluiten van het park weer naar Brabant rijden…

Julianatoren

Op safari in de Julianatoren samen met Kids Travel Service

Julianatoren, een seizoen vol fun

Wij hadden vorig jaar een gezinsabonnement van Julianatoren en zonder reclame te willen maken, meen ik oprecht dat ik dit abonnement echt een aanrader vindt! Niet alleen heb je een jaar lang gratis entree met je gezin plus opa’s en oma’s bij Julianatoren. Je krijgt er ook nog een aantal andere leuke gratis entrees en aantrekkelijke kortingen bij. Ik denk alleen dat veel mensen niet weten dat je naast gratis entree bij Julianatoren met dit jaarabonnement ook nog 1x gratis entree hebt met gezin bij al deze parken:

  • Amusementspark Tivoli in Berg en Dal (bij Nijmegen)
  • Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn
  • Familiepark DippieDoe in Best
  • Olmense Zoo in Olmen (België)
  • Avonturenpark Hellendoorn
  • PottsPark in Minden (Duitsland)

En dan nog 50% korting met je gezin bij parken als Attractiepark Slagharen, Apenheul in Apeldoorn, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Dolfinarium in Harderwijk, Madurodam in Den Haag, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek en nog veel meer. Op deze manier heb je je abonnementsgeld er allang uit!