Top 3 attracties van Julianatoren volgens een peuter
Gelderland
Daphne Boersen
Gelderland
07/10/2019
5 min

Top 3 attracties van Julianatoren volgens een peuter

07/10/2019
5 min

De zomerweken bij Julianatoren zijn alweer van start gegaan en daarom hoog tijd om deze met onze – net 3 jaar geworden – peuter en haar vriendinnetje te bezoeken. Ik heb al veel over Julianatoren gehoord en als ik Tess erover vertel wil ze er dolgraag heen.

Jul & Julia en de Reis om de Wereld

De zomerweken bij Julianatoren staan in het teken van ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Een gave parkshow waarbij veel gelachen, gezongen en gedanst wordt, maar daarover later meer. Samen met vriendin Ilse en haar peuter Sterre -iets jonger dan Tess- gaan we naar Julianatoren in Apeldoorn. Redelijk bijtijds zitten we in de auto, helaas is het erg druk op de weg door files en rijden we nèt na de openingsshow het parkeerterrein op. Jammer, maar dit mag de pret niet drukken. Na binnenkomst lopen we als eerste langs een restaurant met terras en al snel stuiten we op de eerste attracties!

Volop attracties voor peuters bij Julianatoren

Het plezierige aan Julianatoren in de pronvicie Gelderland, is dat (bijna) alle attracties ook geschikt zijn voor kinderen die nog geen meter lang zijn. Doordat je je als ouder ook in de attractie kan wurmen, kunnen peuters al heel veel attracties beleven; echt leuk! Gedurende de dag houden we bij welke attracties Tess het leukste vindt en aan de hand hiervan hebben we samen een top 3 samengesteld; de favoriete attracties van een peuter in Julianatoren.

Jul's bat mouse uitzicht

Oog in oog met een dinosaurus

De eerste attractie die je tegenkomt, is de Dino Tour. Plotseling ziet Tess een gigantische, bewegende, dinosaurus. Ze kijkt ietwat verschrikt omhoog en zegt: mama, deze is wel een beetje eng hé! Om meteen de zenuwen in te perken gaan we een ritje maken in Dino’s Tour. We moeten even wachten, het park is net open dus iedereen stapt direct naar de eerste attractie. Tess vind het zichtbaar een beetje spannend. Begrijpelijk als je nagaat dat ze nog niet eerder is dergelijke attracties is geweest.

Met z’n vieren vouwen we ons in het autootje, alles is gericht op kinderen dus voor volwassenen zit het niet altijd even comfortabel. De reacties van beide peuters maken dat dat absoluut niet hindert. Onderweg zien we meerdere prehistorische dieren, de reusachtige dinosaurussen hebben de interesses van zowel Tess als Sterre gewekt; een goede start van het bezoek dus!

In galop als een cowboy

Als we verder het park op lopen ziet Tess in haar ooghoek de paardenbaan, springend trekt ze aan mijn arm en wijst: ‘Mama, ik wil daar op, daahaar!’ Ze sleurt me mee naar de paardenbaan. Er staat geen rij en de man van de machine tilt Tess op een van de paarden. In galop gaat ze ervandoor. Bij de uitgang til ik haar er af en het liefst wil ze nog een keer. We wachten even bij Cowboy Jul en Julia op Sterre die nog aan het rond galopperen is op de paardenbaan en besluiten verder te kijken.

Attracties Julianatoren voor peuters

Attracties in Julianatoren voor peuter

Knuffelen met dieren in kabouterwonderland

Vanuit de helikopterbaan ziet Tess een ‘sprookjesbos’, daar wil ze erg graag naartoe. Als ik mij uit de benarde positie in de helikopter heb bevrijd lopen we naar kabouterwonderland. Het is er rustig en Tess en Sterre kiezen allebei een eigen diertje waarop ze willen zitten om kabouterwonderland te ontdekken. De dames kijken hun ogen uit en komen vol verhalen de attractie weer uit. Wat is het toch heerlijk genieten hier in Julianatoren!

Kabouterwonderland Julianatoren

Net niet in de top 3…

De safaribaan heeft nèt de top 3 niet gehaald, beide peuters zitten samen in één autootje die een mooi parcours aflegt en zelfs over een brug rijdt. Het plezier spat er bij de dames vanaf!

Safaribaan Julianatoren

Nog zoveel meer te beleven in Julianatoren met een peuter!

Naast deze attracties hebben we nog veel meer gedaan. Het reuzenrad heeft een prachtig uitzicht over het park. De varende piraat geeft verkoeling op warme dagen en Jul’s bat mouse vlucht maakt dat kinderen vliegende superhelden worden. Doordat alles op een relatief kleine afstand van elkaar ligt kun je echt veel attracties doen. Ideaal voor de korte kinderbenen!

Jul's bat mouse vlucht met peuter

Volop theatershows voor dolle pret (ook voor ouders)

Een fijne afwisseling van de attracties zijn de vele theatershows. Wij bezoeken ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Deze show wordt geleid door Meneer Kaasschaaf, hij is al zijn souvenirs kwijt! Samen met de hyperactieve Jul en Julia vliegen ze naar verschillende landen op zoek naar deze souvenirs. Het pakkende verhaal wordt begeleid met swingende liedjes. Tess is helemaal niet bekend met Jul & Julia, maar al snel danst ze bovenop de bankjes en zingt mee met de liedjes. Een aanrader op deze show te bezoeken!

Tijd voor pauze en wat lekkers te eten

Halverwege de middag zijn we toe aan een pauze, we lopen helemaal naar achteren en zitten lekker in de schaduw van het bos. De dames vermaken zich prinsheerlijk op een van de trampolines en spelen op de vele speeltoestellen. Achterin het park ontsnap je even aan de drukte van de attracties en is een erg fijne locatie om even pas op de plaats te maken. Dat is wel nodig soms op deze leeftijd.

Voor we weer naar huis gaan, wil Tess nog heel graag in Jul’s Rollerskates. Eigenlijk is ze nog net een centimetertje te klein (deze attractie is vanaf 95 centimeter), maar gelukkig mag ze toch mee. En wat een pret! De achtbaan maakte twee rondjes en daarna roept ze ‘nog een keer, nog een keer’. De lach ging niet meer van haar gezicht. Een prachtige manier voor een waaghals om de dag bij Julianatoren af te sluiten!

Cowboy Julia in Julianatoren

Julianatoren met een peuter van 3 jaar

Ik ben fan! Wat ik met name tof vind aan Julianatoren is dat er voor alle peuters en kleuters wel wat naar wens is. Er zijn attracties en toestellen voor kinderen die genieten van klimmen en klauteren, voor durfallen, voor waterratten en ook voor kinderen die graag nog samen met mama of papa de attracties wil doen. Een park om zeker nog eens te bezoeken!