Zomerweken bij Julianatoren: bereid jezelf voor op tropische taferelen
26 juli 2018 
7 min. leestijd

Zomerweken bij Julianatoren: bereid jezelf voor op tropische taferelen

Vanaf het moment dat onze peuter goed kon lopen zijn we jaarlijks bij Julianatoren geweest en ook dit jaar brachten we met onze 6-jarige een bezoekje.

Dit jaar is er een nieuw hip figuur in de Julianatoren: Cas de Ranger! Een soort van enthousiaste Freek Vonk, maar dan toegankelijker en met de focus op dieren die je in eigen land ook daadwerkelijk zou kunnen tegenkomen. Super! Cas heeft zijn eigen show achter in het bos en aansluitend kun je ook nog een avonturenpad lopen. Het avonturenpad vindt onze 6-jarige niet echt de moeite waard, maar de uitgesneden dieren daar is hij erg enthousiast over. Leerzaam is Cas de Ranger sowieso!

Verrast door toffe show Jul & Julia en de Reis om de Wereld

Dat de shows van Julianatoren een aanrader zijn weten we inmiddels. De formule is kinderlijk eenvoudig, maar ook voor ons als ouders blijven de shows gezellig en aanstekelijk. Zo ook de nieuwe show voor deze zomer: Jul & Julia en de Reis om de Wereld. We gaan van de jungle van Afrika naar Thailand en het gezellige Mexico en swingen lekker mee.  Boeven willen de baas van de Julianatoren worden en daar moet een stokje voor gestoken worden!

Afgelopen jaren werden we met het hele gezin fan van meneer Kaasgaaf. Het lijkt erop dat hij dit jaar is vervangen door een nieuwe directeur. Jammer, want er is wat ons betreft toch echt maar één directeur van de Julianatoren. Voor kinderen is het verschil waarschijnlijk niet zo groot, maar onze 6-jarige ziet ook direct het verschil en moet even wennen. Trouwens goed om te vertellen: alle shows bij Julianatoren zijn inbegrepen in de ticketprijs. Dat maakt een kaartje ineens aantrekkelijker, want ga maar eens naar het theater met je kind(eren), dan weet je dat de entreeprijzen van Julianatoren echt wel redelijk zijn.

Shows bij Julianatoren Apeldoorn

Tot en met 1 september worden de zomerweken in Julianatoren gevierd en daar zijn de zomerweken ook onderdeel van. Reken op een hoop drukte en gezelligheid tijdens de zomeravonden van Julianatoren. Tijdens de Jul & Julia Zomerweken vinden op zaterdag 27 juli en zaterdag 3, 10, 17 en 24 augustus de Jul & Julia Zomeravonden plaats. Op deze data is het park tot 20.00 uur geopend.

Kom niet te vroeg met kleine kids als je naar de zomeravonden wilt gaan, want een hele dag rondlopen in het park is vermoeiend. Met een 4-jarige was van 11.00 tot 17.000 uur in het park echt te lang in het verleden. Wij raden dan eerder aan om rond lunchtijd te arriveren bij Julianatoren.

Ja, wij bekennen allebei: wij vinden de liedjes en dansjes van Julianatoren gewoon leuk en aanstekelijk. De shows maken het wat ons betreft compleet en we gaan vrijwel direct na binnenkomst naar het Jul & Julia theater naar een van de shows van Jul & Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. De kinderen mogen vooraan zitten en de ouders zitten daar vlak achter dus we kunnen prima zien hoe er vrolijk wordt meegedanst. Eerlijk toegeven: de liedjes zijn opzwepend en gezellig en zelfs wij als ouders krijgen zin om op te staan en mee te dansen. Meedoen maakt de wereld een stuk gezelliger! En als Meneer Kaasgaaf dan achteraf het compliment geeft dat de heupen van ons als ouders nog aardig meeswingen dat is dat gewoon een hartstikke leuk compliment! Niet saai staan wachten, maar lekker meeswingen dus. Dan is je dag ineens een stuk leuker in plaats van een verplichte ‘wachtdag’ 😉

In Julianatoren kun je ook heerlijke salades bestellen vooraan in het parkrestaurant weten wij uit eigen ervaring! Hier zijn volop mogelijkheden voor een gezonde lunch met verse en goede producten. Bovendien lukt het ons om met ons koolhydraatarm dieet een lekkere salade te bestellen. Geen probleem, lekker en vers. Dat moet je niet in ieder pretpark proberen weten wij uit eigen ervaring. Verder dan poffertjes, friet en hamburgers komen we vaak niet dus nemen we vaak een eigen lunchbox mee. 10 punten dus voor de keuken en het restaurant van Julianatoren.

Aan het eind van iedere show kunnen de kinderen op de foto gaan met hun idolen, dat blijft iedere keer weer een feest! Gijs kan het niet laten om nog even een niet alledaags kiekje te maken met de figuren van Julianatoren.

Julianatoren

Leuke Roompot met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
Leuke glamping in Nederland met kinderen

GLAMPING

Tips voor een vakantie in Nederland met kinderen

ALLE PROVINCIES

E-book Nederland met kinderen

Reisgids: Ontdek Nederland met kinderen

Ga op pad met Kleine Wereldreiziger en ontdek de mooie plekjes van Nederland! Deze unieke online reisgids is véél meer dan alleen een e-book.

  • 125+ uitjes, per provincie gerangschikt
  • Inclusief gratis app
  • BONUS: 50+ horeca-adressen
  • BONUS: 50+ slaapplekken