Julianatoren, op safari, swingen en dansen met Jul & Julia
arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juli 2018 

Zomerweken bij Julianatoren: bereid jezelf voor op tropische taferelen

Vanaf het moment dat onze peuter goed kon lopen zijn we jaarlijks bij Julianatoren geweest en ook dit jaar brachten we met onze 6-jarige een bezoekje. Onze new born kleine wereldreiziger laten we lekker thuis, want de temperaturen zijn tropisch op dit moment.

Julianatoren is dit jaar nog steeds een feestje

Na de geboorte van onze baby kleine wereldreiziger is het tijd om wat leuke uitjes in eigen land te plannen, maar door de verwachte hitte besluiten we per dag te kijken wat we gaan doen. Omdat Julianatoren direct favoriet is bij onze 6-jarige, gaat dit pretpark als eerst op onze lijst. Natuurlijk is de fun en de pret in Julianatoren net als andere jaren groot, we kunnen Lucas zonder problemen alleen laten rondlopen. Hij kent inmiddels de weg na meer dan 15 bezoekjes en het park is sowieso super overzichtelijk. Wat ons wel tegenvalt met de enorm hoge temperaturen op dit moment is dat er nergens extra watertappunten of zonneschermen te vinden zijn in Julianatoren te vinden zijn. Bij de dinotour aan het begin van het park sta je nog overdekt, maar daarna dus niet of nauwelijks meer. Je loopt gewoon echt bijna de hele dag in de zon met kinderen in Julianatoren. Neem dus zonnebrand met factor 50 mee is onze tip! En vergeet geen zonnehoedje,

Dat is het moment waarop we ons jaarabonnement soms missen. Als je een bezoek van een hele dag gepland hebt, dan ga je niet na een paar uur al naar huis. Met ons gezinsabonnement gingen we soms een paar uurtjes naar Julianatoren voordat we papa gingen ophalen op zijn werk of onderweg van A naar B stapten we even af in Apeldoorn. Groot voordeel was bovendien ook dat we mooi wat evenementen konden meepikken. Sowieso geldt voor Julianatoren wat ons betreft nog steeds: het totaalplaatje klopt en het is een dag vol fun!

Meet Cas de Ranger

Dit jaar is er een nieuw hip figuur in de Julianatoren: Cas de Ranger! Een soort van enthousiaste Freek Vonk, maar dan toegankelijker en met de focus op dieren die je in eigen land ook daadwerkelijk zou kunnen tegenkomen. Super! Cas heeft zijn eigen show achter in het bos en aansluitend kun je ook nog een avonturenpad lopen. Het avonturenpad vindt onze 6-jarige niet echt de moeite waard, maar de uitgesneden dieren daar is hij erg enthousiast over. Leerzaam is Cas de Ranger sowieso!

Verrast door toffe show Jul & Julia en de Reis om de Wereld

Dat de shows van Julianatoren een aanrader zijn weten we inmiddels. De formule is kinderlijk eenvoudig, maar ook voor ons als ouders blijven de shows gezellig en aanstekelijk. Zo ook de nieuwe show voor deze zomer: Jul & Julia en de Reis om de Wereld. We gaan van de jungle van Afrika naar Thailand en het gezellige Mexico en swingen lekker mee.  Boeven willen de baas van de Julianatoren worden en daar moet een stokje voor gestoken worden!

Afgelopen jaren werden we met het hele gezin fan van meneer Kaasgaaf. Het lijkt erop dat hij dit jaar is vervangen door een nieuwe directeur. Jammer, want er is wat ons betreft toch echt maar één directeur van de Julianatoren. Voor kinderen is het verschil waarschijnlijk niet zo groot, maar onze 6-jarige ziet ook direct het verschil en moet even wennen. Trouwens goed om te vertellen: alle shows bij Julianatoren zijn inbegrepen in de ticketprijs. Dat maakt een kaartje ineens aantrekkelijker, want ga maar eens naar het theater met je kind(eren), dan weet je dat de entreeprijzen van Julianatoren echt wel redelijk zijn.

Shows bij Julianatoren Apeldoorn

Zomeravonden bij Julianatoren

Tot en met 31 augustus worden de zomerweken in Julianatoren gevierd en daar zijn de zomerweken ook onderdeel van. Reken op een hoop drukte en gezelligheid tijdens de zomeravonden van Julianatoren. Op de volgende data is het park geopend tot 20.00 uur geopend en er zijn speciale thema’s:

 • Zomeravond  28 juli – Het Wilde Westen
 • Zomeravond 4 augustus: Afrika
 • Zomeravond 11 augustus: Thailand
 • Zomeravond 18 augustus: Mexico

Wat kun je allemaal verwachten tijdens de zomeravonden? Afhankelijk van de thema’s zijn er verschillende shows op verschillende avonden te zien. Wil je de show ‘Het Goud van het Wilde Westen’ zien? Ga dan op 28 juli naar het thema ‘Het Wilde Westen’. Toch liever lekker swingen met je heupen in Afrikaanse stijl? Dan is de show ‘Het Spannende Safari Avontuur’ op 4 augustus een betere keuze. Hier worden de kinderen meegenomen naar de jungle in de Afrikaanse wildernis!

Kom niet te vroeg met kleine kids als je naar de zomeravonden wilt gaan, want een hele dag rondlopen in het park is vermoeiend. Met een 4-jarige was van 11.00 tot 17.000 uur in het park echt te lang in het verleden. Wij raden dan eerder aan om rond lunchtijd te arriveren bij Julianatoren.

Aanstekelijke liedjes waar je zelf ook vrolijk van wordt

Ja, wij bekennen allebei: wij vinden de liedjes en dansjes van Julianatoren gewoon leuk en aanstekelijk. De shows maken het wat ons betreft compleet en we gaan vrijwel direct na binnenkomst naar het Jul & Julia theater naar een van de shows van Jul & Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. De kinderen mogen vooraan zitten en de ouders zitten daar vlak achter dus we kunnen prima zien hoe er vrolijk wordt meegedanst. Eerlijk toegeven: de liedjes zijn opzwepend en gezellig en zelfs wij als ouders krijgen zin om op te staan en mee te dansen. Meedoen maakt de wereld een stuk gezelliger! En als Meneer Kaasgaaf dan achteraf het compliment geeft dat de heupen van ons als ouders nog aardig meeswingen dat is dat gewoon een hartstikke leuk compliment! Niet saai staan wachten, maar lekker meeswingen dus. Dan is je dag ineens een stuk leuker in plaats van een verplichte ‘wachtdag’ ;-)

Kijk maar eens naar onderstaande clip, bereid je voor en geniet mee!

Lekkere lunch, ook voor mensen met een dieet

In Julianatoren kun je ook heerlijke salades bestellen vooraan in het parkrestaurant weten wij uit eigen ervaring! Hier zijn volop mogelijkheden voor een gezonde lunch met verse en goede producten. Bovendien lukt het ons om met ons koolhydraatarm dieet een lekkere salade te bestellen. Geen probleem, lekker en vers. Dat moet je niet in ieder pretpark proberen weten wij uit eigen ervaring. Verder dan poffertjes, friet en hamburgers komen we vaak niet dus nemen we vaak een eigen lunchbox mee. 10 punten dus voor de keuken en het restaurant van Julianatoren.

Fotomomentje met de stars!

Aan het eind van iedere show kunnen de kinderen op de foto gaan met hun idolen, dat blijft iedere keer weer een feest! Gijs kan het niet laten om nog even een niet alledaags kiekje te maken met de figuren van Julianatoren.

Onze dagjes Julianatoren in beeld…en geluid

De afgelopen jaren hebben we wat beeldmateriaal verzameld dat nog steeds een prima indruk geeft van wat je kunt verwachten bij Julianatoren.

Julianatoren door de jaren heen…onze favorieten (2015 – 2018)!

De shows kunnen we inmiddels wel dromen bij Julianatoren en hoewel de formule steeds soortgelijk is, blijft het gewoon leuk! Mee dansen, springen en kijken…steeds weer. Je zou zeggen dat het gaat vervelen, maar dat is geen seconde het geval. De afgelopen jaren waren de Jungle shows, Jul’s Piratenparty, Jul’s Wild West Show en het Jul en Julia’s Swing- en Uitzwaaifeest toch wel steeds favoriet. Dagelijks zijn er trouwens andere shows dus verwacht niet het totale repertoire als je een dag naar Julianatoren gaat. Verder is het steeds weer genieten van de dino tour, vliegende bus, de paardenbaan, de draaiende piraat, de muizenfietsbaan en nog meer dan 55 andere attracties!

Wij hadden een paar jaar geleden zeker niet gedacht dat we dit soort entertainment in pretparken zouden opzoeken, maar onze kleuter vindt het gewoon geweldig en dan passen wij ons gewoon aan en combineren we een middagje Julianatoren bijvoorbeeld met een bezoek aan Paleis het Loo of een wandeling op de Veluwe. Zo is iedereen happy!

Julianatoren, een abonnement vol fun

Wij hadden een paar jaar geleden een gezinsabonnement van Julianatoren en zonder reclame te willen maken, meen ik oprecht dat ik dit abonnement echt een aanrader vindt! Niet alleen heb je een jaar lang gratis entree met je gezin plus opa’s en oma’s bij Julianatoren. Je krijgt er ook nog een aantal andere leuke gratis entrees en aantrekkelijke kortingen bij. Ik denk alleen dat veel mensen niet weten dat je naast gratis entree bij Julianatoren met dit jaarabonnement ook nog 1x gratis entree hebt met gezin bij al deze parken:

 • Amusementspark Tivoli in Berg en Dal (bij Nijmegen)
 • Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn
 • Familiepark DippieDoe in Best
 • Olmense Zoo in Olmen (België)
 • Avonturenpark Hellendoorn
 • PottsPark in Minden (Duitsland)
 • Freizeitpark Schloss Beck (Duitsland)

En dan nog 50% korting met je gezin bij parken als Steenkolenmijn Valkenburg, Apenheul in Apeldoorn, Grotten van Han, Madurodam in Den Haag, MoviePark Germany en nog veel meer. Op deze manier heb je je abonnementsgeld er allang uit!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.