Superleuke Lenteweken bij Julianatoren en de opening van De Hoge Hoed
Gelderland
Daphne Liebrand
Gelderland
04/21/2019
4 min

Superleuke Lenteweken bij Julianatoren en de opening van De Hoge Hoed

04/21/2019
4 min

In Julianatoren vinden tot en met 5 mei aanstaande de Superleuke Lenteweken plaats. Wat kun je verwachten? Een nieuwe show van Cas de Ranger. Dino en Dina hebben vanaf nu hun eigen show en de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ is geopend. Wij gaan hem direct testen!

Op een mooie zomerse lentedag in april bezoeken wij Kinderpretpark Julianatoren. Bij mij komen er jeugdherinneringen naar boven zodra we het park inlopen, maar voor mijn gezin is dit het eerste bezoek aan dit knusse pretpark in Apeldoorn. Het belooft een dagje vol plezier te worden!

Opening nieuwe attractie: De Hoge Hoed

Pretpark directeur Meneer Kaasgaaf opent persoonlijk ‘De Hoge Hoed’ waarin 8 personen tegelijkertijd een rit kunnen maken. Als we binnen komen, stuiten we meteen op een grote groep mensen die net na de toegangspoort staan te wachten op de opening van de nieuwe attractie De Hoge Hoed. Meneer Kaasgaaf -de directeur van het pretpark- en mevrouw Suikerspin nemen het woord. Meneer Kaasgaaf is ontzettend blij dat ook hij eindelijk zijn eigen attractie heeft. Mevrouw Suikerspin heeft haar eigen huisje en ook Dino en Dina en Jul en Julia hebben eigen attracties, theaters en restaurants, maar hij -de directeur nota bene- heeft nog niets, behalve dan het hele park natuurlijk. Hij is dan ook erg trots op deze ‘thrill ride’.

Meneer Kaasgaaf in De Hoge Hoed

Naam van De Hoge Hoed bedacht door kinderen

Omdat de attractie nog naamloos was, heeft Julianatoren een prijsvraag uitgeschreven en daarop hadden meerdere kinderen de naam’ De Hoge Hoed ingezonden. Uiteraard zijn deze kinderen aanwezig om -samen met meneer Kaasgaaf- het allereerste ritje te maken. Alle kinderen die durven stapten in. Als alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen, wordt er, zoals het bij een opening hoort, afgeteld tot nul! Terwijl de stoeltjes omhoog gebracht worden, knallen ook de confetti kanonnen.

Alle kinderen in het publiek hebben alleen nog oog voor de dwarrelende gele en blauwe sliertjes en proberen er zoveel mogelijk te pakken te krijgen. De attractie draait door en valt al draaiend steeds een paar meter naar beneden. Af en toe lijkt het wel een jojo. Meneer Kaasgaaf en de kinderen genieten zichtbaar van het eerste ritje. Toch is dat voor mevrouw Suikerspin geen reden om zich ook in de attractie te wagen. Uiteraard hebben wij hem wel uitgeprobeerd met onze kleuter. Ook hij vindt het super cool en we denken dat dat voor veel meer kinderen geldt!

Langzaam worden de stoere jongens en meiden omhoog getakeld. Eenmaal boven blijft het bakje even hangen waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort.

Pretpark Julianatoren met peuter

Leuke attracties voor jonge kinderen

Onze kleuter heeft zijn lengte mee, hij durft alles en wil het liefst alle attracties uitproberen. Onze peuter is van het kleinere formaat. Ook zij durft alles, maar helaas… voor een paar attracties is ze -qua lengte- toch nog echt te klein. Gelukkig heeft Julianatoren heel veel keus met ruim 60 attracties, dus er is voor ieder wat wils te vinden. We genieten samen van een ritje langs de dino’s, roetsjen op een matje van de grote glijbaan en hebben een prachtig uitzicht over het park en de omgeving vanuit het reuzenrad, we tollen rond in kopjes en helikopters en gillen in de achtbaan.

Achtbaan Julianatoren met peuter

Cas de Ranger tijdens de Superleuke Lenteweken!

Cas de Ranger is ook dit seizoen weer van de partij, hij was vorig jaar voor het eerst in Julianatoren. Tijdens de lenteweken maakt hij een comeback met een nieuwe educatieve show waarin hij je klaarstoomt om op avontuur te gaan in de Experience; een spannend bospad waar je heel veel kunt ontdekken over planten, bomen, en dieren die leven in de bossen rond het Apeldoornse pretpark. Als je tijdens de Superleuke Lenteweken naar Julianatoren gaat, bezoek dan zeker de nieuwe show van Cas de Ranger.

Vermakelijk voor het jonge spul

Cas weet het jonge spul prima te vermaken, ook voor zijn show überhaupt begonnen is. Hij speelt verstoppertje met het publiek en laat daar al zien hoeveel energie hij heeft. Achter de showheuvel, waar hij zijn show opvoert loopt de ‘Cas de Ranger Experience’. Dit is een pad waarlangs allerlei uit hout gesneden beelden van dieren staan die in de Nederlandse bossen voor komen. In zijn show leert hij je met spelletjes om je zintuigen te gebruiken, zodat je daarna op avontuur kunt gaan en alle vragen kunt beantwoorden die langs het pad te vinden zijn.

Dansen met Cas

Onze kinderen genieten van de show, maar vinden vooral het afsluitende liedje erg leuk, waar ze mee mogen dansen. Daarna stuiven ze vol enthousiasme het bos in, waar we op zoek gaan naar de antwoorden op de vragen. Wat is het heerlijk om hier te wandelen. Na de prikkels van alle attracties die om voorrang schreeuwen is een rustig avontuur in het bos wel even lekker bijkomen. Het ruikt er heerlijk en je hoort overal het gekwetter van vogels. Bij het insectenhotel, zo te zien een 5 sterren variant, komt daar het gezoem nog bij, wat het concert compleet maakt.

Onze koters rennen vooral van dier naar dier, kijken in holletjes en nestkastjes, aaien vachten en hebben geen tijd voor alle informatie die we voor proberen te lezen. Gelukkig beantwoorden hun ouders braaf de vragen zodat we op het eind het juiste antwoord hebben gevonden.

Cas de Ranger show Julianatoren

Nieuwe show: Dino en Dina’s Bouwspel

En nog een nieuwe show tot slot. Ook voor de allerkleinsten is er een nieuwe vrolijke show in Julianatoren. Dino en Dina staan namelijk niet alleen te dansen en te swingen, nee ze moeten flink aan de slag. De handen gaan uit de mouwen, want er moet gebouwd worden. De kleintjes mogen helpen en leren zo verschillende vormen. Altijd handig natuurlijk, maar vooral super leuk voor kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar! Je kunt de show vinden op het nieuwe Pleinpodium in Julianatoren.