Auo huren in Fuertaventura

Auto huren in Spanje? Let op deze punten in het autohuurcontract

Ga je een auto huren in Spanje? Dan is het goed om jezelf te verdiepen in het autohuurcontract dat je moet ondertekenen bij het ophalen van je auto. Er bestaat namelijk een kans dat je ter plekke een Spaanse huurovereenkomst moet ondertekenen. Hoe weet je dan zeker dat je niet per ongeluk tekent voor onnodige extra kosten? Onze partner Sunny Cars heeft onderstaande tips verzameld om je autohuur in Spanje vlot te laten verlopen.

Als je via Kleine Wereldreiziger een auto huurt bij Sunny Cars dan weet je zeker dat alle verzekeringen die je nodig hebt zijn inbegrepen bij de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars. Daarom werken wij exclusief samen met Sunny Cars, hun service is gewoon goed. Zie je een van onderstaande termen op je huurcontract staan met een bedrag erachter? Communiceer dan met de lokale verhuurder dat je deze extra niet nodig hebt. All-in autohuur bij Sunny Cars is echt all-in! Kom je er niet uit? Bel met de Sunny Cars klantenservice als je er niet uitkomt.

Super Cobertura/Supercover

Met deze schadeverzekering koop je het eigen risico af en kun je soms de waarborg verlagen. Handig toch, zou je denken? Maar als je via Sunny Cars huurt, hoef je je helemaal niet druk te maken om een eigen risico. Schade gereden? Dan schiet je (afhankelijk van de voorwaarden) het eigen risico voor. Na de huurperiode – en nadat je de schadeclaim bij customer care hebt ingediend – krijg je het eigen risico weer van ons terug. Dus als je als Sunny Cars klant deze Super Cobertura krijgt aangeboden, wat zeg je dan? ‘No, gracias!‘.

Toch kan deze aanvullende schadeverzekering wel uitkomst bieden in sommige gevallen. Bijvoorbeeld als ter plaatse blijkt dat je de waarborg niet kunt voldoen, omdat je creditcardruimte niet voldoende toereikend is. Als je níet via Sunny Cars huurt kan deze Super Cobertura handig zijn om je eigen risico af te kopen. Op een hoog eigen risico zit je immers niet te wachten.

Als een van de weinig autoverhuurders bied Sunny Cars je de optie om een auto te huren zonder creditcard. Je moet dan gebruik maken van de unieke ´Geen Waarborg service´ en kunt dan dus een auto huren zonder creditcard.

Personal Insurance

Het gaat hier om de PAI. Een PAI-verzekering is een vrijwillige aanvullende verzekering. Met deze ongevallen-inzittenden verzekering wordt een som uitgekeerd in geval van (blijvende) invaliditeit of overlijden. Zie het als een soort van levensverzekering. Je kunt deze verzekering afsluiten voor een stukje extra zekerheid. Maar in een aantal gevallen is dit al geregeld door je reisverzekering. Check dit dus even zodat je weet of je hiervan gebruik wil maken.

Deze PAI verzekering kan handig zijn als je met vrienden of familie op reis gaat die in het buitenland wonen. Lees goed de voorwaarden door en beslis of het een goede keuze is voor jou persoonlijk.

Fuel Purchase Option

Met deze aanpassing op de brandstofregeling spreek je met de wagenparkaanbieder af dat je de huurauto zonder af te tanken weer inlevert op de verhuur locatie. Je wordt dan op je creditcard belast met een bedrag voor de missende benzine plus servicekosten voor het aftanken. Zonde, want de tankvulling en servicekosten liggen standaard hoger dan wanneer jij zelf nog even tankt voordat je de huurauto inlevert. Een handige extra? Niet echt.

TIP: Gebruik je je creditcard vaak op vakantie? Informeer dan bij de partij waar jij je creditcard hebt afgesloten of je tijdelijke je limiet kunt verhogen. Als je creditcardruimte onvoldoende is dan kan het zijn dan je ter plaatse je waarbord niet kunt voldoen bij de verhuurder. Bij een ANWB Gold creditcard heb je bijvoorbeeld standaard € 5.000 bestedingsruimte.

Cat. Superior/ Grupo Superior

Dit is een afkorting voor Categorie Superior, oftewel: een upgrade naar hogere categorie. Als je zelf graag een huurauto uit een hogere klasse wil is dit een leuke extra om voor te tekenen, maar het is natuurlijk zonde als je gewoon tevreden bent met de gereserveerde categorie! Als er ook maar één keer is gerept over een grotere of luxe auto, wees dan extra alert op deze term. Het is namelijk een echte instinker.

ProteccionPremium

Deze verzekering is precies hetzelfde als de Schadeverzekering (CDW) die al in ons all-in pakket inbegrepen is. Bij schade aan de huurauto die is veroorzaakt door eigen schuld, maar óók bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto ben je dus al volledig gedekt via Sunny Cars. Bij schade hoef je je geen zorgen te maken en het is dus overbodig om te tekenen voor deze verzekering.

THW/TP

De Theft Protection is een verzekering die de financiële schade dekt bij diefstal van de huurauto. Een typisch gevalletje van: ‘wat een pech, huurauto weg’. Spullen die in de auto liggen zijn uitgesloten en vallen onder de reisverzekering. Als je huurauto in geen velden of wegen te bekennen is, hoef jij je geen zorgen te maken. De TP-verzekering is via ons al inbegrepen. Je kunt deze dus met een gerust hart afwijzen als de baliemedewerker je deze ter plaatse nog aanbiedt.

Additional Driver

Dit spreekt voor zich: je tekent hier voor een extra bestuurder. Vaak wordt gedacht dat een extra bestuurder standaard inbegrepen is via Sunny Cars, maar dit is niet altijd het geval. Of de tweede bestuurder is inbegrepen vind je terug in de huurvoorwaarden en op je voucher. Als je de service Extra Bestuurder hebt gereserveerd dan is de tweede bestuurder sowieso inbegrepen – zoals de naam al verklapt. Het is natuurlijk zonde om deze optie ter plaatse nog bij te boeken als de extra bestuurder al is inbegrepen. Controleer dan even goed of er nul euro achter ‘Additional Driver’ op je huurovereenkomst staat.

Ter plaatse dus geen extra kosten dus?

Nee, in principe niet. Via Sunny Cars huur je all-inclusive en dus hoef je ter plaatse niet meer te tekenen voor aanvullende verzekeringen. Als je vooraf via ons een extra hebt geboekt, zoals een kinderzitje, one way, grensoverschrijding of GPS, dan dien je deze kosten nog wel ter plaatse te betalen.

Door de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars weet je van tevoren precies wat is inbegrepen bij de autohuur. Zo kun je met een gerust hart ‘nee’ zeggen wanneer de lokale verhuurder je extra services of diensten probeert te verkopen. Haal het maximale uit je vakantie naar Spanje met een zorgeloze huurauto van Sunny Cars!

Zoek je auto bij Sunny Cars

Als je jouw ideale huurauto ziet dan is het slim om niet te wachten met boeken. Het aanbod en dus de prijzen voor huurauto's kunnen extreem snel wisselen. 🏷️ Wist je dat je korting krijgt op je auto bij Sunny Cars als je lid bent van Kleine Wereldreiziger PLUS en je huurauto boekt via ons?