Auto huren in Thailand met korting

Auto huren in Thailand, dit moet je weten

Wij huren meerdere keren een auto in Thailand om daar een roadtrip te maken met ons gezin. De eerste keer doen we dat in het zuiden van dit Aziatische pareltje, later ook nog naar de onbekendere stukken van Thailand. Er zijn wel een aantal dingen die handig zijn om te weten als je een auto huurt in Thailand.

Links rijden in Thailand

Even hebben we getwijfeld over het rijden in Thailand. Na het inwinnen van informatie bij Nederlanders die in Thailand wonen is de conclusie dat je prima een auto kunt huren en dat rijden is Thailand goed kan. Vooral in rustige gebieden is het links rijden geen probleem. In de grote steden kan het soms wel chaotisch zijn. Wij zouden Bangkok zelf niet aanraden met rijden, het is er werkelijk een gekkenhuis en wij zijn gewoon niet gewend aan dit soort verkeer. Sowieso is het prettig om een automaat te huren, want dan hoef je in ieder geval niet met links te schakelen. En verder moet je niet bang zijn om te rijden oftewel voorrang durven nemen en niet te afwachtend zijn. Dat wetende kun je prima een auto huren in Thailand en er een geweldige roadtrip maken met je gezin!

Kinderstoel en eisen in het buitenland

Een autostoeltje blijkt lastig om te huren in Thailand voor een 2-jarige blijkt als we bij verschillende aanbieders kijken. Een passende oplossing vinden wij bij Sunny Cars waar we kunnen kiezen uit een babyzitje voor kinderen tot 12 maanden en een kinderzitje voor kinderen van 1 tot 4 jaar. De kosten hiervoor zijn overigens echt acceptabel en niet meer extreem hoog zoals dat ooit wel was. 

Het is niet in alle landen vanzelfsprekend dat je een autostoel kunt huren overigens en stoelverhogers zijn meestal sowieso niet verkrijgbaar. Als je gaat vliegen dan is het slim om dus zelf een stoelverhoger meer te nemen, want dat is in het vliegtuig ook erg handig. Check wel even bij je vliegmaatschappij wat is toegestaan.

Auto huren in Thailand, doen of niet?

Ga je een auto huren in Thailand en zit je kind op een stoelverhoger prima? Neem dan een Bubblebum mee, het opblaasbare autostoeltje! Je kind moet wel minimaal 15 kilo wegen, 13,5 kilo past ook blijkt uit eigen ervaring als je kind ook wat groter is. Veiligheid voorop is ons motto altijd met de kinderen als we autorijden. En heb je niet continu een huurauto maar reis je ook met de taxi? Dan is een Bubblebum ook een uitkomst.

Auto huren in Thailand met Sunny Cars

We huurden ooit een auto in de goedkoopste klasse bij Avis en dat was geen goede keuze. We waren echt teleurgesteld over de veiligheid met de loshangende achterbanken die we zagen. Het onderhoud van de auto's was gewoon echt slecht en dan denk je dat je wel veilig zit bij een grote partij. De praktijk bleek anders. Via veel omwegen en na 2,5 uur wachten krijgen we uiteindelijk van de manager van Avis Thailand een upgrade. Ik bespaar je de details, maar weinig andere keuze dan akkoord gaan hebben we niet. De avond begint te vallen en we moeten nog zeker 1,5 uur rijden naar onze volgende bestemming. Bespaar je dit gedoe en regel je auto vooraf via onze partner Sunny Cars, dan voorkom je verrassingen. Dit verhaal is niet uniek.

Huur je bij Sunny Cars en krijg je toch niet wat je hebt geboekt? Dan bel je het call center 24/7 en dat kijkt Sunny Cars met je mee naar een passende oplossing. Je hebt dan dus een goede Nederlandse partij om op terug te vallen.