Auto huren in Thailand met korting

Auto huren in Thailand, dit moet je weten

Wij huren meerdere keren een auto in Thailand om daar een roadtrip te maken met ons gezin. De eerste keer doen we dat in het zuiden van dit Aziatische pareltje, later ook nog naar de onbekendere stukken van Thailand. Er zijn wel een aantal dingen die handig zijn om te weten als je een auto huurt in Thailand.

Even hebben we getwijfeld over het rijden in Thailand. Na het inwinnen van informatie bij Nederlanders die in Thailand wonen is de conclusie dat je prima een auto kunt huren en dat rijden is Thailand goed kan. Vooral in rustige gebieden is het links rijden geen probleem. In de grote steden kan het soms wel chaotisch zijn. Wij zouden Bangkok zelf niet aanraden met rijden, het is er werkelijk een gekkenhuis en wij zijn gewoon niet gewend aan dit soort verkeer. Sowieso is het prettig om een automaat te huren, want dan hoef je in ieder geval niet met links te schakelen. En verder moet je niet bang zijn om te rijden oftewel voorrang durven nemen en niet te afwachtend zijn. Dat wetende kun je prima een auto huren in Thailand en er een geweldige roadtrip maken met je gezin!

Hoe krijg ik korting bij Sunny Cars in Thailand?

Laat ik even beginnen met het feit dat dit de beste kortingsdeal is die je kunt krijgen als je in Thailand een auto huurt met Sunny Cars. Natuurlijk geeft Sunny Cars een kortingscode als je eerder hebt gehuurd bij Sunny Cars, maar daar kan deze korting zelf nog bovenop komen. Hoe dan? Als je PLUS Gratis,- PLUS Lite,- of PLUS-Premium lid van Kleine Wereldreiziger of je hebt één van onze reisgidsen aangeschaft dan kun je een retourbedrag aanvragen als je een auto huurt bij Sunny Cars. Handig! Je krijgt als PLUS Gratis lid altijd al € 10 retour, maar dat kan dus oplopen tot 5% als je Lite of Premium lid bent of een reisgids van ons hebt aangeschaft. Dat kan erg fijn oplopen als je een dure huurauto boekt. Na boeking van je huurauto laat jij je gegevens achter en verifiëren wij of je recht hebt op de korting, alle informatie die je nodig hebt voor je aanvraag staat in Kleine Wereldreiziger PLUS.

Kinderstoel en eisen in het buitenland

Een autostoeltje blijkt lastig om te huren in Thailand voor een 2-jarige blijkt als we bij verschillende aanbieders kijken. Een passende oplossing vinden wij bij Sunny Cars waar we kunnen kiezen uit een babyzitje voor kinderen tot 12 maanden en een kinderzitje voor kinderen van 1 tot 4 jaar. De kosten hiervoor zijn overigens echt acceptabel en niet meer extreem hoog zoals dat ooit wel was.

Het is niet in alle landen vanzelfsprekend dat je een autostoel kunt huren overigens en stoelverhogers zijn meestal sowieso niet verkrijgbaar. Als je gaat vliegen dan is het slim om dus zelf een stoelverhoger meer te nemen, want dat is in het vliegtuig ook erg handig. Check wel even bij je vliegmaatschappij wat is toegestaan.

Auto huren in Thailand, doen of niet?

Ga je een auto huren in Thailand en zit je kind op een stoelverhoger prima? Neem dan een Bubblebum mee, het opblaasbare autostoeltje! Je kind moet wel minimaal 15 kilo wegen, 13,5 kilo past ook blijkt uit eigen ervaring als je kind ook wat groter is. Veiligheid voorop is ons motto altijd met de kinderen als we autorijden. En heb je niet continu een huurauto maar reis je ook met de taxi? Dan is een Bubblebum ook een uitkomst.

Auto huren in Thailand met Sunny Cars

We huurden ooit een auto in de goedkoopste klasse bij Avis en dat was geen goede keuze. We waren echt teleurgesteld over de veiligheid met de loshangende achterbanken die we zagen. Het onderhoud van de auto's was gewoon echt slecht en dan denk je dat je wel veilig zit bij een grote partij. De praktijk bleek anders. Via veel omwegen en na 2,5 uur wachten krijgen we uiteindelijk van de manager van Avis Thailand een upgrade. Ik bespaar je de details, maar weinig andere keuze dan akkoord gaan hebben we niet. De avond begint te vallen en we moeten nog zeker 1,5 uur rijden naar onze volgende bestemming. Bespaar je dit gedoe en regel je auto vooraf via onze partner Sunny Cars, dan voorkom je verrassingen. Dit verhaal is niet uniek. Bij andere verhuurmaatschappijen in Thailand kan het trouwens zo zijn dat je met een minimum leeftijd van 21 of 23 jaar te maken krijgt als je een auto wilt huren.

Huur je bij Sunny Cars en krijg je toch niet wat je hebt geboekt? Dan bel je het call center 24/7 en dat kijkt Sunny Cars met je mee naar een passende oplossing. Je hebt dan dus een goede Nederlandse partij om op terug te vallen.

Ongeluk met je huurauto in Thailand?

Hopelijk maak het nooit mee, maar mocht je toch een ongeluk maken in Thailand dan is het slim een aantal stappen niet te vergeten. Zorg sowieso dat je altijd op een veilige plaats gaat staan. Als er gewonden zijn bel je altijd eerst een ambulance via het telefoonnummer 1669. Vervolgens is het slim om te toeristenpolitie te bellen via telefoonnummer 1155 en om de verhuurmaatschappij op de hoogte te brengen via het noodnummer. Het noodnummer van Sunny Cars is +31 23 5 699 690 en zij zijn dag en nacht bereikbaar en bieden goede ondersteuning. Uiteindelijk zullen de Thaise politie en de verzekering het ongeluk beoordelen, het is handig om zelf ook foto's te maken van het ongeluk vanuit verschillende hoeken. Als toerist ben je vaak de schuldige partij in Thailand en dat is niet altijd terecht. Zorg daarom voor een goede verzekering!