Tips Hongkong met kinderen
China
Mireille Steegmans
China
02/03/2022
2 min

4x kindvriendelijke wandelingen in Hongkong

02/03/2022
2 min

Van alle skylines over de hele wereld, blinkt die van Hongkong er wel tussen uit. Zowel ’s nachts als overdag bruist deze stad. Hongkong staat dan ook bekend om zijn spectaculaire wolkenkrabbers die Victoria Harbour omringen, maar deze stad heeft nog veel meer te bieden! Tijdens deze vier unieke wandelroutes ervaar je samen met het gezin ook de andere kant van Hongkong. Ga erop uit en ontdek alle historische, natuurlijke en lokale bezienswaardigheden van de levendige metropool. 

The Peak Circle

Deze klassieke wandeling is voor gezinnen een echte aanrader. Alle wandelpaden zijn namelijk volledige bestraat, waardoor de kinderwagen of driewieler gemakkelijk mee kan! Het begint met een avontuurlijk ritje in “The Peak” Tram naar boven, maar het is ook mogelijk om met de bus of taxi naar boven te gaan. Bovenaan de top is er een spectaculair uitzicht op Victoria Harbour. Bewonder deze adembenemende skyline en ervaar het contrast tussen het junglegevoel om het wandelpad heen en de bruisende sfeer van de stad eronder. 

Gemiddelde duur wandeling: 2 uur | Afstand: 5 km | Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 

Hong Kong met kinderen, the Peak tram

Lamma Island

Lamma is het op twee na grootste eiland van Hongkong en is de ideale plek voor het gezin om een historische wandelroute maken. Vanaf de tyfoonschuilplaats in Aberdeen brengt de veerboot het gezin binnen 35 minuten naar het noordoostelijke dorp Mo Tat Wan. Hier zal de wandeling beginnen. Ontdek de scheepvaartkanalen, naburige eilanden, kruidenboerderijen en Tin Hau-tempel. In Sok Kwu Wan kunnen de kinderen meekijken bij de lokale visrestaurants hoe de vangsten van de dag worden gevangen, welke hierna vers geserveerd worden op de borden. Hierdoor wordt deze historische wandeling ook meteen een gastronomische belevenis!

Gemiddelde duur wandeling: 3-4 uur | Afstand: 7 km | Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 

Plover Cove Country Park

Voor de echte fanatieke gezinnen met genoeg uithoudingsvermogen en een passie voor wandelen, is deze wandeling in het noordoosten van de “New Territories” de perfecte match. De wandeling is een historische en outdoor tegenhanger voor de bruisende metropool van de stad. De wandeling loopt langs Paleozoïsche rotsformaties, verlaten en bewoonde Hakka dorpjes, oude feng shui bossen en ongerepte groene landschappen. Bewonder de eindeloos lange rijstvelden en spot alle vogels en wilde dieren die hier leven. Tip: neem genoeg water mee. De wandeling is 12 kilometer lang en onderweg zijn er geen plekken waar je water kunt drinken. 

Gemiddelde duur wandeling: 7 uur | Afstand: 12 km | Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 

Wandelen in Hongkong met kinderen

Dragon’s Back

De Dragon’s Back is de bekendste wandeling van Hongkong doordat het de combinatie van avontuurlijk en ontspannen. Na de korte klim op de trap van “Shek O Road”, is het tijd voor een wandeling over een vlak, maar ruig jungle-pad. Trek voor deze wandeling stevige schoenen aan, want hierna begint het zware werk pas. Het beklimmen van “Shek O Peak” en de “Dragon’s Back”-richel is een echte uitdaging. De weg is namelijk onverhard, bezaaid met keien en heeft een paar steile hellingen. Wanneer deze uitdaging is overtroffen, zullen jullie worden beloond met een uniek uitzicht over de zuidkant van Honkong Island en de Zuid-Chinese Zee. Hier kunnen de mooiste familiekiekjes worden geschoten en is er tijd voor wat ontspanning op het strand van “Shek O” of “Big Wave Bay”.

Gemiddelde duur wandeling: 4 uur | Afstand: Ongeveer 8,5 km | Moeilijkheidsgraad: Gematigd