Chicago met kinderen
Noord- en Midden-Amerika
Mireille Steegmans
Noord- en Midden-Amerika
07/26/2022
4 min

6 Tips voor een budget-vriendelijke trip door de Verenigde Staten

07/26/2022
4 min

Niet ieder uitje tijdens een rondreis door de Verenigde Staten hoeft niet altijd een aanslag op je portemonnee te zijn. Hier zijn 6 voordelige reistips voor gezinnen die een roadtrip door The States maken en wel in zijn voor gratis museumavonden of voordelige stadspassen.

Pak een gratis kaartje voor musea van wereldklasse

De VS is de thuisbasis van een aantal van de meest iconische musea ter wereld en er zijn verschillende manieren voor de slimme reiziger om te genieten van gratis toegang. Veel musea bieden maandelijks dagdelen met gratis toegang, zoals het MoMA in NYC, dat elke eerste vrijdag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur vrij te bezoeken is. Ook zijn er musea die het hele jaar door gratis zijn, zoals het Birmingham Museum of Art in Alabama en het Oklahoma Railway Museum in Oklahoma City. Het loont dus altijd de moeite om vooraf op de website van het museum te kijken of je een gratis kaartje kunt bemachtigen. Als je in september naar de VS reist, houdt dan de Smithsonian Museum Day in de gaten; een jaarlijkse feestdag waarbij honderden musea en culturele instellingen in het hele land gratis toegang verlenen. Museum Day vindt normaal gesproken plaats tussen midden en eind september, houd vanaf half augustus alvast een oogje in het zeil om je vrijkaartjes te bemachtigen.

Red Rocks Park Amphitheatre Colorado met kinderen

Bespaar tijd en geld met een City Pass

Geld besparen en de topattracties van de V.S. bezoeken gaan hand in hand met een City Pass. Deze bundelen toegang tot attracties zoals themaparken, dierentuinen en musea in één vast bedrag. Sommige passen bieden meer dan 50% korting én het extra voordeel van express toegang, zodat je lange rijen voor de kaartverkoop kunt omzeilen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijd. De CityPASS is een van de meest populaire in de V.S. en is beschikbaar in 15 grote steden. Onder de must-see steden die de pas aanbieden vind je onder meer de zuidelijke charme van Atlanta, Georgia; varen op de Mississippi in Boston, Massachusetts; het grootstedelijk centrum van Chicago, Illinois; de sprankelende hoofdstad van Texas, Dallas; en de fun van pretparken in Zuid-Californië.

Goedkoop overnachten in New York met kinderen

Naar de Verenigde Staten en wil je The Big Apple en het Vrijheidsbeeld gegarandeerd niet overslaan? Snap ik, want een stedentrip naar New York is geweldig! Denk maar eens aan Times Square, the Empire State Building, Central Park en pretparken zoals LEGOLAND®  New York of Dreamworks Water Park. En wat dacht je van de vele musea? Wil je overnachten in New York met je gezin? Dan is het handig om deze tips voor een goed en goedkoop hotel in New York met kinderen te bekijken. Je zult vast en zeker verrast worden door de hoge prijzen in deze metropool.

New York met kinderen

Trek comfortabele schoenen voor een heuse citywalk

We brengen vaak een groot deel van onze werkweek door zittend achter een bureau. Dus wat is een betere manier om van de vakantie te genieten dan zowel de benen als het budget te strekken en een stad te kiezen die zich perfect te voet laat ontdekken. Naast beroemde grote forenzensteden zoals New York, Boston en Chicago heeft Amerika tal van steden die je kunnen laten bezuinigen op hoge autohuurkosten. Probeer de 2,5 mijl lange River Walk, een wandelpad dat langs het water dwars door het centrum van San Antonio, Texas slingert. Niet al te ver van deze wandeling vind je de Alamo, een historische Spaanse missiepost en een manier om kosteloos kennis te maken met de rijke geschiedenis van Texas. Charleston, South Carolina is een andere voetgangersvriendelijke stad, met prachtige stranden, populaire openluchtmarkten en een prachtige promenade vanwaar je regelmatig dolfijnen kunt spotten. Voor een extra vleugje mobiliteit huur je goedkoop een fiets, een andere wijze om door de VS te reizen die sterk groeit in populariteit. Of als je liever achterover leunt en ontspant, probeer dan Amtrak voor één de vele betaalbare treinreizen.

Tips Boston met kinderen

Wandel buiten de gebaande paden in gratis nationale parken

De nationale parken in de VS worden druk bezocht en vereisen in een aantal gevallen een reservering om te mogen bezoeken. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om toch de natuur in Amerika in te trekken. In Denver is het Rocky Mountain National Park bij uitstek geschikt om kennis te maken met het spectaculaire landschap van Colorado. Maroon Bells-Snowmass Wilderness ligt op 20 kilometer ten zuidwesten van Aspen en biedt wildernis van wereldklasse zonder dat je voor toegang moet betalen. Serieuze wandelaars wagen zich aan de 45 kilometer lange Four Pass Loop. Deze populaire route voert langs de ruige pieken van Elk Mountains, de heldere bergmeren, door prachtige valleien vol kleurige wilde bloemen en uitgestrekte bossen. Dichter bij Denver is Red Rocks Park met een groot aanbod aan wandelpaden en gratis rondleidingen een andere must-see. En als je daar dan toch bent, vergeet dan niet het beroemde Red Rocks Amphitheatre te bezoeken; een openlucht muziekpodium dat in de berg is uitgehouwen en waar talloze legendarische muzikanten al hebben opgetreden. Andere nationale parken die vrij toegankelijk zijn, zijn bijvoorbeeld het Mammoth Cave National Park in Kentucky of de pure wildernis van het North Cascades National Park in de staat Washington.

Mammoth Cave National Park Kentucky

Plan de reis rond festiviteiten

Met 50 staten en vijf territoria vindt er altijd wel een speciaal festival of evenement plaats in de States en vele zijn vriendelijk voor de portemonnee. In NYC is de Restaurant Week een tweejaarlijks evenement - meestal in de winter - waarbij meer dan 300 van de beste restaurants van New York City een prix-fixe menu aanbieden tegen sterk verlaagde prijzen. Als je begin september in Illinois bent, is het Chicago Jazz Festival een favoriete traditie van het Labour Day weekend, dat helemaal gratis is en waar internationaal bekende talenten optreden. November is een andere feestelijke tijd om naar de VS te reizen, met Thanksgiving als Amerika's favoriete familiefeest. Veel steden houden grote Thanksgiving-optochten met bands, zangers, praalwagens en reusachtige ballonnen. Probeer naast de iconische Macy's Day Parade in NYC ook eens America's Thanksgiving Parade in Detroit, Michigan; de H-E-B Thanksgiving Day Parade in Houston, Texas; of de Novant Health Thanksgiving Day Parade in Charlotte, North Carolina.