Winterport en wintervakantie met kinderen

Wintersport & wintervakanties met kinderen

Tips voor een gezinsvakantie in de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie

Wintersport met een tiener

Wintersport met kinderen

Luxe resort Malediven met tiener

Wintervakantie naar de  zon

Dordogne

De Dordogne is een prachtige regio in Frankrijk die bekend staat om haar kastelen, grotten en prehistorische vondsten. Het is dan ook een geweldige plek om met kinderen te bezoeken! Er zijn meer dan 1.500 kastelen te vinden in deze regio en het meest bekende kasteel is gegarandeerd Château de Beynac, dat hoog boven de rivier de Dordogne uitsteekt. Prima voor een mooi uitzicht natuurlijk. 

Wist je dat de rivier de Dordogne één van de langste rivieren van Frankrijk is? Deze rivier is perfect voor een kanotour met kinderen en wat zo ontzettend leuk is, is dat er mooie dorpjes, kastelen en andere bezienswaardigheden langs de rivier te vinden zijn. Daarnaast heeft de Dordogne charmante middeleeuwse stadjes: Sarlat. DIt is misschien wel het meest charmante middeleeuwse stadje in de Dordogne. Sarlat is autovrij en er hangt een heerlijk sfeertje, sla zeker Place de la Liberté niet over. Hier staan vaak straatartiesten waar kinderen meestal dol op zijn!

De Dordogne is heerlijk om met kinderen te bezoeken en deze hoogtepunten zijn slechts het topje van de ijsberg. Of je nu van kastelen, grotten of mooie stadjes houdt, je vindt het allemaal in deze betoverende regio van Frankrijk.


Op avontuur in de Dordogne, ontdek kastelen en grotten
0
Op avontuur in de Dordogne, ontdek kastelen en grotten

Mireille Steegmans

Op avontuur in de Dordogne, ontdek kastelen en grotten