arrow_drop_up arrow_drop_down

Vakantietips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Ja, graag!
Your information is safe with us
1 november 2019 

Lekker eten in de Ardennen met kinderen

Als je naar de Ardennen gaat met je kinderen dan kun je genieten van wandelen in de mooie natuur, de bossen en avontuurlijke speeltuinen. Zoals altijd gaan wij ook op zoek naar lekker eten op vakantie. En lekker eten in de Ardennen met kinderen is erg makkelijk!

Uit eten met kinderen in de Ardennen

Uit eten gaan met kinderen op vakantie is leuk, maar niet altijd even praktisch vinden wij. Vooral niet als je een hele actieve dag hebt gehad en je kind is gewoon moe. Als je in een hotel of bed & breakfast verblijft is uit eten gaan eerder noodzaak en ook tijdens een stedentrip met kinderen gaan wij sneller uit eten. In de Ardennen is de kans groot dat je in een fijn Belgisch vakantiehuis overnacht, dus kun je gewoon lekker thuis eten met je gezin. We like it! Ben je toch op zoek naar een paar leuke adresjes om te eten? Zorg dan dat je kind zich ook wel kan vermaken. We moeten erbij zeggen dat onze kleuter een goede en makkelijke eter is en dat maakt het voor ons makkelijker om uit eten te gaan met een kind. Dat is niet voor iedereen hetzelfde natuurlijk.

Over het algemeen vinden wij wel dat het makkelijker is om uitgebreid te lunchen met een kleuter dan om urenlang in een restaurant te zitten ’s avonds. De spanningsboog is dan gewoon wat kleiner. Even wat drinken en een kaasje eten op een terras, een mooi rustmomentje voor iedereen.

Belgische kaas

Even op het terras zitten met een drankje en een kaasje tussendoor

Kindvriendelijke restaurants in de Ardennen

Sommige restaurants zijn prima ingericht op kinderen en anderen wat minder. Wij gaan zelf niet naar een restaurant omdat ze daar een speelhoekje hebben terwijl het eten niet goed wordt beoordeeld. Onze kleuter is van jongs af aan niet anders gewend en vindt dat zelf ook prima. Als er stokbrood, kaas, olijven en liefst ook kappertjes zijn dan is hij altijd snel tevreden. En hij vindt het ook leuk om nieuwe dingen te proeven. De foie gras en de fazant paté vond hij ook erg lekker op een stokbroodje, dus alweer wat nieuws leren eten. Wij zijn hier heel makkelijk in, hij moet niet proeven van ons maar is gewoon nieuwsgierig naar nieuwe smaken.

Vraag naar mogelijkheden

Verder kun je in de restaurants in België altijd wel iets vinden voor kinderen. En het lijkt een open deur, maar toch wordt het vaak niet gedaan: vraagt om een eenvoudig gerecht voor je kind aan het bedienend personeel. Er kan meer dan je vaak denkt! Probeer het in eerste instantie in het Frans te vragen, dan scoor je helemaal punten is onze eigen ervaring. Voor wie weinig Frans praat; begin gewoon met ‘Parlez-vous Néerlandais’ of ‘Parlez-vous Anglais’ (Nederlands/Engels). Als het ijs gebroken is kan er ineens vanalles, serieus we hebben het zelf meerdere keren ondervonden.

Wij zijn zelf in de onderstaande restaurants geweest in de Ardennen. Ze zijn allemaal goed toegankelijk met een kind, maar verwacht geen entertainment of kleurpotloden. Zorg dus dat je zelf een beetje bent voorbereid, net als wij. En nogmaals: onze kleuter is niet anders gewend en vindt het prima om zijn eigen stokbroodjes te smeren en tussendoor lekker iPad te kijken of een spelletje te spelen.

  • Brasserie Fred in Durbuy – Modern en lekker eten in het centrum van Durbuy.
  • Maison Bouillon & Fils in La Roche-en-Ardenne – Alleen geopend voor de lunch.
  • Le Quai Son in La Roche-en-Ardenne – Tijdens de wintermaanden eet je hier heerlijke raclette.
Uit eten met kinderen in de Ardennen

Uit eten met kinderen in de Ardennen, een goede voorbereiding iss het halve werk

Lokale specialiteiten in de Ardennen

Wij hebben natuurlijk ook een aantal lokale specialiteiten en leuke adresjes voor je op een rijtje gezet waar ze producten verkopen die je ook prima lekker thuis op kunt eten:

Confiturerie Saint-Amour in Durbuy

Lokale jam, gelei, azijn en medicinale producten zoals massageolie o.b.v. planten voor stijfheid.

Markt op zondag in Bomal

Lokale geitenkaas, Ardenner ham, lijven, wel 30 soorten worst, een brocante markt en nog veel meer. Je kunt volop proeven!

Ardenner ham

Chocolaterie Defroidmont in Erezée

Belgische chocolade en pralines, gemaakt volgens familierecept. Breng een bezoekje aan het chocolademuseum met je kinderen.

Belgische lokale bieren

La Chouffe uit Achouffe, Marckloff uit Durbuy, Trappistes Rochefort uit Rochefort…en nog veel meer!

Raclette

Alleen in de winter kun je raclette eten in België, waarbij de kaas eenzijdig wordt verwarmd en vervolgens van het stuk wordt afgeschraapt op bijvoorbeeld brood. Lekker ook voor het ontbijt!

Chèvrerie d’Ozo

Proef de typische lokale geitenkaas en maak kennis met het leven op de geitenhouderij

Cyril Chocolat

Nog meer Belgische chocolade, voor echte chocolade liefhebbers net als wij!

Steengrillen met kinderen

Lokale producten van de Ardennen

Zoals je ziet kun je in de Ardennen heerlijke producten kopen. Ga ook zeker naar de Carrefour of Delhaize voor lekkere producten. Hoewel je ook gewoon bij de Aldi raclette kunt kopen voor een heerlijk stokbroodje met gesmolten kaas in de ochtend! Heb je een lekker beenhammetje, Ardenner ham, kazen of een lekkere worst gekocht? Geniet dan ook lekker in je vakantiehuisje van deze specialiteiten. Het is sowieso beter betaalbaar dan in een restaurant of bar. Het bier kost daar minimaal de dubbele prijs. Voor kinderen zijn er veel verse sappen te krijgen en natuurlijk de gebruikelijke dranken.

Wij namen een bakplaat mee op vakantie naar de Ardennen om het verse vlees zelf lekker te kunnen bakken. Wat ons betreft een hit met een kind!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

Stapsgewijs worden wereld de ‘COVID-19 maatregelen’ versoepeld. We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid. Durven voorzichtig weer (vakantie)plannen te maken. Eropuit te gaan. Maar deze situatie kan zomaar ineens veranderen. Deze zomer laten we je graag zien hoe mooi Nederland is, wij hebben zelf besloten om in eigen land te blijven. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen.