Hangbrug in Costa Rica met kinderen
Noord- en Midden-Amerika
Mireille Steegmans
Noord- en Midden-Amerika
06/24/2022
3 min

Ontdek de prachtige natuur van Costa Rica

06/24/2022
3 min

Costa Rica heeft prachtige natuur en is een land dat qua toerisme volop in ontwikkeling is. Costa Rica ligt in Centraal-Amerika en grenst in het noorden aan Nicaragua, in het zuiden aan Panama en in het westen en oosten wordt het land begrenst door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee.

Costa Rica met kinderen in het kort

Costa Rica met kinderen

Costa Rica voor gezinnen in het kort

Costa Rica is goed ontwikkeld, heeft prachtige stranden, een mooie natuur, veel cultuur en je kunt er de mooie avonturen beleven. Prima ingrediënten voor een vakantie met kinderen dus. Duizenden families reizen jaarlijks naar het prachtige Costa Rica waar de bevolking goed Engels spreekt. De afstanden in Costa Rica zijn kort en met een auto kun je prima door het land reizen.

Een ideaal vakantieland met kinderen

De ligging van Costa Rica is perfect. Het ligt in het hart van Centraal Amerika en het land ligt aan zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan. Costa Rica is verrassend toegankelijk, ook voor kinderen. Je kunt van kust tot kust rijden met de auto in slechts drie uur. Als je liever wilt vliegen kan dat ook, je bent dan 45 minuten onderweg, maar je moet natuurlijk eerder aanwezig moet zijn op het vliegveld. Je moet je dus afvragen of dit echt tijdswinst oplevert. Bovendien zie je niets van het landschap. Het Caribisch gebied van Costa Rica is bekend door de prachtige stranden met wit en zwart zand. Als je oudere kinderen hebt is dit een ideale locatie voor snorkelen. Natuurlijk kunnen de ouders ook zonnen en de kinderen in het zand spelen. De Pacifische kust kent meer toerisme en er zijn veel grote hotels.

Costa Rica met kinderen

Cultuur en de bevolking

De culturele diversiteit van de bevolking in Costa Rica is groot door de geschiedenis. Er zijn verschillende nationale, allochtone en etnische groepen die allemaal een uniek erfgoed hebben, zoals Afrikaanse nazaten, Chinezen, Hebreeën, Libanezen, Italianen. Verder is er de inheemse bevolking van onder andere Bribri, Maleku, Teribe, Boruca, Huetar en Chorotega. Costa Rica is al meer dan een eeuw een democratie en er wordt veel geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van het leven van de Costaricanen. Daardoor is Costa Rica een sociaal en gastvrij land om te bezoeken. In Costa Rica zul je met je kinderen genieten van prachtige tropische stranden, de leukste avonturen, mooie natuur en de prachtige cultuur. De perfecte componenten voor een mooie vakantie met kinderen.

Reptielen in Costa Rica

Fijn strand in Costa Rica met kinderen

Prachtige stranden in Costa Rica

Costa Rica staat bekend om haar grote verscheidenheid van ecosystemen en de prachtige stranden met zowel wit als zwart zand. Daarom is het een perfecte bestemming voor avontuurlijke families met wat oudere kinderen. Je kunt er perfect snorkelen, zonnen en bijvoorbeeld vissen. Het is een gemoedelijk gebied. De Pacifische kust heeft juist veel meer toerisme en de stranden zijn populair en een stuk voller. Er wordt veel gesurft en in het gebied kun je ook wildwater raften.

Stranden in Costa Rica met kinderen

Ecotoerisme in Costa Rica

Costa Rica wordt beschouwd als een van de meest bio-diverse regio's in de wereld met haar  20 natuurparken, veel beschermde gebieden en het populaire ecotoerisme. Je kunt er paardrijden, wandelen over bergachtige paden in prachtige nevelwouden en voor de liefhebbers kun je bijvoorbeeld ook gaan vogel-spotten. Dat klinkt misschien suf, maar dat is het zeker niet. Je kunt prachtige vogels tegenkomen! Eén van de bekende Nationale Parken is Tortuguero National Park. Tortuguero National Park is vooral beroemd als nestplaats voor zeeschildpadden, een jaarlijks terugkerend ritueel. Je ziet er bovendien ook beschermde diersoorten zoals krokodillen, zeekoeien en otters.

Ecotoerisme in Costa Rica

Land van de vulkanen en rivieren

Costa Rica is een land van vulkanen, regenwouden, watervallen en rivieren. In één woord prachtig! Avontuurlijke gezinnen kunnen kiezen uit een veel activiteiten, zoals raften, snorkelen, kajakken, sportvissen en surfen. Costa Rica is een bestemming met een overvloed aan mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Je kunt er het hele jaar door genieten van activiteiten op het land en op het water, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het wat rustiger aan te doen. Costa Rica heeft een prachtige natuur waar je dieren kunt spotten en mooie wandelingen kunt maken.

Vulkanen in Costa Rica