Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Osprey Kyte 46 dagrugzak

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vond het nogal een bedrag voor een dagrugzak. Maar na een aantal dagjes weg, 10 dagen Macedonië en wat wandelingen met een zwangere buik heeft deze Osprey zich absoluut bewezen! Ik heb heel bewust gekozen voor deze hippe, kleurrijke, vrouwelijke en kleurrijke dagrugzak en gekeken naar het doel waarvoor ik hem nodig had. Het was voor mij essentieel dat ik een raincover heb, dus daarom vielen er een heleboel andere backpacks direct af.

Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Een ladies backpack

Deze tas is echt een ladies backpack qua looks en hij draagt heerlijk en het rugpand is makkelijk verstelbaar. Love that! Het flexibele vak voorop is superhandig om even snel wat op te bergen, ik had er een kleedje in zitten om even snel ergens te kunnen gaan zitten tijdens het wandelen. Aan de zijkant zitten opbergvakken met stretch daarin: ideaal voor waterflessen.

Ik heb bij deze backpack een Hydraulics 2L Reservoir/Waterzak die gewoon binnenin kan worden gedragen, zeker een aanrader om erbij te kopen. Aan de ene kant van de Osprey Kyte zit een groot extra vak voor kleine items die je toch regelmatig wilt pakken, een camera, telefoon of notitieboekje bijvoorbeeld. De rits aan de andere kant geeft je toegang tot het grootste compartiment van de rugzak. Ideaal vind ik het, net als het compartiment onderin. Hierin kun je spullen apart opbergen, ik heb hier spullen in zitten die wat zwaarder zijn en die ik regelmatig nodig hebt (drone en videocamera). 

Ik gebruikte deze Kyte 46 mijn hele zwangerschap en de tas 'groeit' lekker met mijn mee doordat hij makkelijk verstelbaar is. Deze tas was niet goedkoop, maar zijn geld iedere stuiver waard!

Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Extra bergruimte

Ook bovenop de backpack heeft de 'flap' aan de binnen- en buitenkant extra bergruimte. Ik moest nog uitkijken dat ik geen spullen kwijt raakte met zoveel vakken en opties! Als ik een nadeel moet noemen dan zijn het de clips waarmee je de tas dichtsnoert, dat gaat wat minder soepel dan ik gewend ben met andere backpacks.

Gebruik tijdens mijn zwangerschap

Ik heb deze Kyte 46 gebruikt van 10 weken zwangerschap tot en met 33 weken zwangerschap gebruikt en was er enorm enthousiast over qua comfort. Door de pasvorm, het fijne rugpand - waardoor de rugzak niet direct op je rug hangt en het dus wat 'ventileert' heb ik nog steeds superveel plezier van deze hippe backpack. Verder zijn de banden ook zacht en goed verstelbaar, waardoor hij lekker meegroeit met mij. Oftewel: hij is voor allerlei posturen de ideale keuze als je het mij vraagt!

Specificaties in het kort

Deze Osprey Kyte 46 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dat kan per seizoen nog wel eens verschillen. Met een afmeting van 36 x 35 x 70 cm en een gewicht van 1,6 kg is dit echt een fantastische lichtgewicht tas met veel opties en dus een inhoud van 46 liter. 

De vrouwelijke pasvorm met het AirScape™ rugpaneel voor optimale ventilatie is echt een kadootje voor je rug, erg fijn ook op warme dagen. Zelf vind ik het een uitdaging om de top lader bovenop niet te vol te stoppen waardoor het zwaartepunt te hoog komt te liggen. Voor wandelaar is de Stow-on-the-Go™ wandelstokken bevestiging erg handig op deze tas en ik ben zelf ook erg enthousiast over de geïntegreerde en ook nog verwijderbare raincover.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten

De Osprey Kyte 46 is te koop in verschillende afmetingen en kleuren. Als je weet waarvoor je deze dagrugzak gaat gebruiken dan kun je makkelijker bepalen welk formaat bij je past. Bij ons moeten er een drone, OMSO videocamera, wat dagspullen voor onszelf en babyspullen (luiers, doekjes en wat andere benodigdheden) in passen dus daarom de keuze voor de Kyte 46. Die 46 staat dus voor 46 liter.

Compartiment onderin

Onderin heb ik een EHBO kit zitten, samen met de tas van onze DJI Mavic Pro drone. En dan zit het compartiment nog niet vol. Dit is ook een perfecte plek voor een slaapzak.

Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Zijkant van de rugzak

Via de zijkant van de rugzak kun je handig bij het hoofdvak van de Osprey Kyte 46 komen. Ideaal, want dan hoef je niet steeds je backpack van bovenaf los te maken.

Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Riempjes en gespen

Deze hele Osprey backpack is solide, stevig en vooral compleet. Er zitten handige riempjes en gespen aan. Serieus: over deze dagrugzak is aan alle kanten nagedacht. Ik heb nog nergens op misgegrepen.

Osprey Kite dagrugzak voor vrouwen

Wil je de Osprey Kite 46 aanschaffen voor je volgende wandelvakantie, dagjes weg of backpack rondreis met minimale bagage zoals een huttentocht met kinderen? Je kunt hem bestellen bij Bever.