Markt in Chiang Mai
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
05/08/2018
2 min

Going local op de markt in Chiang Mai

05/08/2018
2 min

In Chiang Mai kun je je met gemak een dag of 5 vermaken, vooral als je vanuit Chiang Mai met kinderen ook daarbuiten uitstapjes gaat maken. Vergeet ook de markt in Chiang Mai niet: maak kennis met fruit dat je misschien zelf ook nog nooit eerder zag.

Rondje onbekend(er) Chiang Mai

Het plan is om vanmiddag te relaxen aan het zwembad van ons hotel. In de ochtend willen we graag nog wat meer van Chiang Mai zien. In ieder geval het Three Kings Monument en een lokale markt om kennis te maken met een aantal groenten en fruit de we inmiddels wel hebben gezien, maar nog niet kennen.

Eerst naar het ‘Three Kings Monument’ via een tussenstop bij een leuk barretje met WiFi. Tijd dus om even rond te surfen en een lekkere koude ice tea te bestellen. Why hurry?

Tuk tuk tour in Chiang Mai

Three Kings Monument Chiang Mai

Dan door naar het Three Kings Monument. Het beeld van dit monument staat voor de ‘Old Provincial Hall’ en de ‘Art and Culture Hall’. Bij het voorbijlopen komen we een Britse dame van onze leeftijd tegen en we raken aan de praat. We besluiten vervolgens om samen een eind verder te lopen, naar Warrot Market om precies te zijn.

Het Three Kings Monument is op zich niet echt de moeite van het omrijden waard. Er zit een school in de buurt waar we nog even zwaaien naar wat kinderen. Dat voelt meer als een bezoekje waard dan het Three Kings Monument om heel eerlijk te zijn.

Fruit proeven op Warrot Market in Chiang Mai

Onderweg pikken we ook nog ergens op straat de Belgische Jantien op. Gezelligheid zo samen onderweg zijn met een aantal Nederlanders. Het blijkt wel dat het geen probleem is om snel mensen te leren kennen op reis in Thailand. We gaan samen even wat eten en drinken en slenteren daarna over de Warrot Market, waar voornamelijk locals zijn. En dat is nou net waarom de markt zo ontzettend leuk is!

Wat een hoop eten, offers, kleding, bekende en onbekende beesten. Zowel dood als levend. We eindigen uiteindelijk bij de Ping rivier, waar blijkt dat het alweer lunchtijd is en we dus besluit dat de wegen gaan scheiden en het tijd is om naar het hotel terug te gaan.

Met de tuk tuk door Chiang Mai

Onderweg nog wat praatjes gemaakt en mensen de weg gewezen. Alle tuk tuk chauffeurs spreken me aan, ze zitten duidelijk om klanten verlegen en vinden een praatje gezellig. Het is echt low season voor hen en dat drukt de prijzen ook meteen. Heeft wel nog wat leuke kiekjes opgeleverd, want in een tuk tuk kun je blijkbaar uren slapen!

Baan Kingkaew weeshuis

Onze middag eindigt in het zwembad met twee gezellige stellen uit Tilburg, it’s a Dutchy Day! Ondertussen mail ik even met mijn collega op en neer, zijn zoon heeft in een weeshuis in Chiang Mai gezeten. Ideaal die WiFi in heel Manathai Village, want zo hebben we snel en makkelijk contact. We besluiten direct en unaniem om morgen het Baan Kingkaew weeshuis te bezoeken waar de zoon van mijn collega vandaan komt. Het blijkt vlak bij ons hotel te zijn.