Hoe kan ik een online visum aanvragen voor Sri Lanka?

Hoe kan ik een online visum aanvragen voor Sri Lanka?

Het is en blijft een immens populair land voor veel gezinnen: Sri Lanka. Wij waren zelf met een 4-jarige kleuter in Sri Lanka en hebben genoten van onder andere olifanten spotten, leren over ayurveda en kruiden, tempels bezoeken, overnachten in fijne guesthouses en luxe hotels, rotsklimmen en natuurlijk het relaxen aan het strand of zwembad.Voordat je Sri Lanka met je gezin kunt bezoeken zijn er natuurlijk een aantal praktische zaken te regelen. Denk aan inentingen en natuurlijk een visum. Vliegticket geregeld voor Sri Lanka? Dan is het tijd om ook het praktische stuk van je rondreis verder voor te bereiden. Kan daarna de vakantievoorpret maximaal beginnen! Even wat praktische informatie. Iedere toerist in Sri Lanka moet in het bezit zijn van een visum. Ik ga in dit artikel uit van het toeristenvisum voor Sri Lanka van 30 dagen en geef je informatie over het aanvragen ervan plus het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Hoe moet ik een visum aanvragen voor Sri Lanka?

Het aanvragen van een visum voor Sri Lanka is eenvoudig en betaalbaar. De eenvoudigste weg is een online visumaanvraag waarbij je in het bezit zijn van een geldig paspoort, een pasfoto is niet nodig. Je kunt vanaf vanaf 90 dagen voor vertrek een visum aanvragen indienen voor Sri Lanka.

Moet mijn kind ook een visum aanvragen voor Sri Lanka?

Ja, je kind moet ook een visum hebben voor Sri Lanka. Weliswaar is het visum gratis voor kinderen onder de 12 jaar, maar de papieren moeten wel in orde zijn op het moment dat je Sri Lanka binnenkomt met je gezin, dus ook voor de kinderen.

#1 E-visum voor Sri Lanka zelf online aanvragen

Wij kozen zelf voor de optie om het E-visum voor Sri Lanka zelf online aan te vragen. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat deze optie voor een online visum aanvragen voor Sri Lanka niet voor iedereen is weggelegd. Via de website van Sri Lanka ETA kun je een Engeltalige aanvraag doen. Je hebt hiervoor een creditcard nodig en kunt eenvoudig je aanvraag voor het hele gezin regelen. Je kiest op de site voor English en vervolgens voor 'Apply' en de optie 'By the applicant'. Vervolgens klik je in de tekst nogmaals op 'Apply' en je kunt je visum online gaan aanvragen. Zodra je aanvraag is gedaan, ontvang je een bevestiging op je scherm. Deze bevestiging kun je uitprinten of opslaan op je telefoon als PDF. Je krijgt binnen 72 uur -in praktijk vaak zelfs binnen een paar uurtjes- ook nog een bevestiging in je mailbox met de aangevraagde visums voor Sri Lanka. Print dit uit en neem het mee in je handbagage, kom je nooit voor verrassingen te staan. Je betaalt voor deze online visumaanvraag op dit moment standaard $ 30,00 voor 30 dagen. Onder 'Fees' kun je meer informatie vinden en zoals je ziet is een visum voor kinderen onder de 12 jaar gratis. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je wel een visumaanvraag moet doen voor je kind.

#2 Visum laten aanvragen door een Nederlands visumbureau

Hoewel de eerst genoemde methode absoluut veilig is, kan ik me goed voorstellen dat je liever je Sri Lanka visum aanvraagt bij een Nederlandstalige organisatie waarbij geen creditcard gegevens vereist zijn. Dus ben je onzeker over een internationale en Engelstalige aanvraag? Schakel dan een visumbureau in. Wij hebben goede ervaringen met Visum Buitenland om een Sri Lanka visum aan te vragen. Een groot voordeel van deze partij is bovendien dat je aanvraag gecontroleerd en verbeterd wordt indien nodig, toch net even dat beetje extra service. Voor deze extra service betaal je € 14,95 per persoon, maar dan weet je wel zeker dat alles goed wordt geregeld en dat je kunt terugvallen op een Nederlandse organisatie. Kun jij onbezorgd nadenken over het beklimmen van Sigiriya met je kinderen! Binnen 5 minuten is je aanvraag geregeld en heb je er dus geen omkijken meer naar. Check van tevoren even de voorwaarden voor het visum voor Sri Lanka, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

#3 Visum upon arrival

Dus een online visum aanvragen voor Sri Lanka is een optie. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een visum upon arrival te regelen, oftewel: bij aankomst in Sri Lanka. Je meldt jezelf bij de visumbalie op het airport van Colombo en kunt daar de visums voor het hele gezin regelen. Je betaalt hiervoor wat meer dan wanneer je het vooraf regelt en met een beetje pech sta je in een flinke wachtrij op een onbekend airport met je kinderen te wachten. In mijn ogen niet de beste optie, want je wilt zo snel mogelijk gaan genieten van jullie vakantie in Sri Lanka als je het mij vraagt!

Visum Sri Lanka met een kind

Waar kan ik een gratis visum aanvragen voor Sri Lanka?

Van 1 augustus 2019 tot en met 31 januari 2020 kon je het ‘visit visa’ voor Sri Lanka gratis aanvragen. Deze periode is nog eens verlengd tot 30 april 2020. Deze aanvraag kon onder andere gedaan worden door mensen met de Nederlandse nationaliteit en was bedoeld om het toerisme een boost te geven. Op het moment van schrijven is onduidelijk of het gratis aanvragen van een gratis visum voor Sri Lanka nog steeds kan na de coronacrisis. Mijn tip: zoek dit altijd goed uit of vraag advies bij een visumbureau, zij zijn altijd op de hoogte van de actuele situatie.

Visum als je langer dan 30 dagen gaat

Zoals gezegd heeft iedere reiziger naar Sri Lanka een visum nodig. Het online aanvragen van een visum via het Electronic Travel Authorisation (ETA) systeem of het inschakelen van een visumbureau is voor de meeste gezinnen voldoende. Wil je langer dan 30 dagen naar Sri Lanka met je gezin? Dan heb je een visum nodig dat je bij de ambassade van Sri Lanka kan aanvragen. Je moet in dat geval dus zelf naar de ambassade gaan in Den Haag. Zorg dat je op tijd naar de ambassade gaat, want het kan er soms echt druk zijn. Controleer de openingstijden van tevoren en neem de volgende gegevens mee:
  • Compleet ingevuld visum Sri Lanka aanvraagformulier.
  • Geldig paspoort met tenminste 1 ongebruikte pagina (minstens nog 6 maanden geldig vanaf de dag van aankomst in Sri Lanka)
  • 2 recente pasfoto’s.
  • Een recent bankafschrift met voldoende saldo om je reis door Sri Lanka te kunnen bekostigen.
  • Een kopie van je bevestigde heen- en terugvlucht.
En natuurlijk -een inkoppertje- voldoende geld om je visum te betalen, betaling vindt vooraf plaats net als bijvoorbeeld bij het verlengen van je paspoort of rijbewijs. Na drie werkdagen kun je je visum weer ophalen in Den Haag, dus het kost je twee ritjes naar deze gezellige stad. Zin om na alle praktische zaken rondom het visum voor je hele gezin te starten met het voorbereiden van jullie rondreis door Sri Lanka? Wij hebben volop tips voor Sri Lanka met kinderen voor je verzameld.

Online visum aanvragen Sri Lanka