Aquaventure waterpark met kinderen
Dubai
Mireille Steegmans
Dubai
02/10/2022
1 min

Volop waterfun in Dubai met je gezin

02/10/2022
1 min

Zoek je verkoeling tijdens je vakantie in Dubai met kinderen? Gelukkig zijn er genoeg water pretparken in Dubai om even lekker bij te komen. Ik heb een aantal leuke parken en plekken om verkoeling te zoeken voor je verzameld.

Aquaventure waterpark

Een absolute hit bij kids: Aquaventure waterpark in het Atlantis Hotel op Palm Jumeirah. Je kunt hier zelfs - wel tegen flinke betaling - met dolfijnen zwemmen in Dolphin Bay. Kom door de week en het liefst vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn. Dit waterpark in Atlantis The Palm heeft een enorme oppervlakte en recordbrekende attracties met de grootste glijbaan ter wereld: bij Aquaconda staat het rijen dik. Persoonlijk moeten wij even nadenken over attracties als Leap of Faith of Poseidon’s Revenge… Er zijn doorzichtige glijbanen waardoor je oog in oog komt met haaien, een lazy river met stroomversnellingen, maar ook een zipline. Voor de kleinste bezoekers is er een speelpark met miniglijbanen en watertoestellen.

Atlantis Hotel Palm Jumeira

Dubai Fountains

Op Burj Khalifa Square naast de Dubai Mall liggen de Dubai Fountains. De hoogste fonteinen ter wereld geven 's avonds iedere 20-30 minuten een andere spectaculaire watershow weg onder begeleiding van muziek en lichteffecten. Reserveer op tijd een leuk restaurantje met terras wat een goed uitzicht geeft op de fonteinen zoals Carluccio's of het goed betaalbare Vapiano. Ook mooi is een tafeltje in één van de vele restaurantjes op de eerste verdieping in het tegenover gelegen Souk Al Bahar.

De Dubai Fountains mag je ’s avonds vooral niet missen. En als je het combineert met eten dan kun je dus een hapje doen onder het genot van de diverse shows van de dansende fonteinen die ongeveer iedere 30 minuten plaatsvinden. Dat kan in één van de restaurants in Souk Al Bahar (direct naast Dubai Mall met uitzicht op Burj Khalifa) of in enkele restaurants met terras in de Dubai Mall. Ook vanaf het grote terras van de Apple-store in de Dubai Mall heb je trouwens fantastisch uitzicht op de fonteinen!

Dubai Fountains

Wild Wadi Waterpark

Heb je het liever wat kleiner, ga dan naar Wild Wadi, aan Jumeirah Beach Road voor het Burj Al Arab Hotel. Dit park is gebaseerd op het Arabische verhaal over Juha, Sinbad de Zeeman. Het Wild Wadi Waterpark ligt vlakbij Souk Madinat en Burj Khalifa.