Beleef Denemarken vanuit huis
Denemarken
Mireille Steegmans
Denemarken
04/02/2020
2 min

Beleef Denemarken vanuit huis

04/02/2020
2 min

Hoewel reizen naar Denemarken even niet mogelijk is, kun je wel vanaf je stoel het eilandenrijk ervaren vanuit je huis, samen met je kinderen naar Denemarken dit weekend?

Denemarken. Wandelen, fietsen en de The Great Outdoors

VisitDenmark heeft een digitale omgeving gelanceerd waarmee je een stukje Denemarken naar binnen haalt. Deze is ook beschikbaar in het Nederlands. Genoeg te zien en te beleven dus! Je krijgt een flinke dosis informatie over Denemarken en je leer meer en krijg je tips over ‘hygge’, dit is typisch voor Denemarken. Wat is Hygge? Dat is de kunst om te genieten van de goede dingen in het leven, van fijne mensen om je heen en het creëren van een heerlijke sfeer. Maar ook gezamenlijk eten en drinken. Dit kun je allemaal nog meer verwachten:

  • Maak een wandeling in Denemarken: Een reeks Google Streetview-rondleidingen langs onze favoriete plekken.
  • Je bent nu hier: Een verzameling livestreamvideo’s uit heel Denemarken, met de momenten waarop de lente zicht voor je neus ontvouwt.
  • Fietsen door Denemarken vanuit de woonkamer: Stof de hometrainer af en bekijk deze video’s van Denemarken terwijl je je binnenshuis op je fiets in het zweet werkt. Het voelt bijna als fietsen in Denemarken – maar zonder de wind en de regen 😉
  • The Great Outdoors: Een kennismaking met de mooiste natuurlijke hoogtepunten van Denemarken, van oude witte kliffen tot sprookjesachtige bossen en witte zandstranden.
  • Troosteten of comfortfood: Met de aangeboden Deense recepten maak je zelf Deens gebak of een Deense appeltaart. De meeste ingrediënten komen uit de voorraadkast, dus je hoeft de deur niet uit om lekker aan de slag te gaan.
  • Denemarken op je oren: Doe je ogen dicht en luister naar Deense muziek van onze playlists of luister een Engelstalige podcast. Ideaal voor wanneer je ogen vermoeid zijn van naar je beeldscherm kijken.
  • Videokluis: de beste video’s van Denemarken, van de Lighthouse Mover tot de extreme Red Bull cycling takeover en de recente beelden van Kopenhagen.

En er is nog veel meer te ontdekken over Denemarken vanuit je woonkamer, lees even verder…

Deense cultuur vanaf je bank

Een dynamische en regelmatig geüpdatete lijst met culturele Deense initiatieven. Denk aan The Louisiana Channel, een videokanaal van het Louisiana Museum of Modern Art. Zij brengen wekelijks nieuwe interviews en verhalen over kunst en cultuur die veel verder gaan dan het museum zelf. Je leert van en over kunstenaars en artiesten van wereldklasse, van Sally Rooney tot David Hockey en Marina Abramović.

Het allerbeste van ‘Danish Noir’

Een lijst met tv-series uit het land waar in 2007 het zogenaamde Nordic Noir-genre ontstond met The Killing. Het ‘Nordic Noir’ is een genre van misdaadseries, waarbij je de politie volgt tijdens het oplossen van bijzondere misdaden die zich in een Scandinavisch land afspelen.

UNESCO Werelderfgoed

Onder de digitale Deense highlights natuurlijk ook werelderfgoed. De kliffen van Stevns Klint bijvoorbeeld, een 15 kilometer lange kuststrook met gesteente en… juist: kliffen! Zodra je de kans hebt en in Denemarken bent met je kinderen dan zou ik deze absoluut op je bucketlist zetten. Naast LEGOLAND natuurlijk 😉