Wat is leuk met kinderen in de Harz in Duitsland? Natuur én sensatie!
Wat is leuk met kinderen in de Harz in Duitsland? Natuur én sensatie!
12 juli 2016 

Wat is leuk met kinderen in de Harz in Duitsland? Natuur én sensatie!

Wat is leuk met kinderen in de Harz? In het boomkroonpad in Bad Harzburg is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend en het park ErlebnisBocksBerg biedt plezier voor het hele gezin met de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa, mountaincarts en de Bagjump.

Bad Harzburg heeft het Boomkroonpad uitgebreid met ‘Oerknal’

Het boomkroonpad (Baumwipfelpfad) in Bad Harzburg, dat pas een jaar geleden werd geopend, is een echte publiekstrekker en kreeg het eerste jaar ca. 240.000 bezoekers in zijn ban. Het 700 meter lange belevingspad voert op 25 meter hoogte door de boomtoppen, waarbij bezoekers op diverse punten van alles te weten komen over de natuur en de dieren – in de Harz leven bijvoorbeeld lynxen en vleermuizen – en over de cultuurgeschiedenis van de Harz.

Oerknal Bad Harzburg de Harz

Foto: Markus Hennemann

Wat is nog meer leuk met kinderen in de Harz?

Dit jaar is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend. Op 15 stoppunten langs het pad leer je meer over het ontstaan van het heelal, de aarde en het leven. In de oertijdtunnel wordt met lichteffecten de oerknal nagebootst. Kinderen staan in het oertijdtheater oog in oog met dinosauriërs en bij een ander punt wordt het ontstaan van de mens aanschouwelijk gemaakt. De spiraalvormige weg omhoog naar het pad heeft geen trappen en is daarom ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het pad is het hele jaar door geopend.

Spanning en sensatie in ErlebnisBocksBerg

Bij pretpark ‘ErlebnisBocksBerg’ in Hahnenklee vindt men de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa. Met de BocksBergBob gaat men alleen of met z’n tweeën op een adembenemende reis. De 1250 meter lange baan belooft een spannende en afwisselende rit, deels ‘in de wolken’ op 1 tot 6 meter boven de grond. Sprongen, golven en bochten verhogen de spanning. De zeer dapperen kunnen bij de nieuwe attractie ‘Bagjump’ van een 9 m hoog platform een sprong in het diepe wagen en op een reuzenluchtkussen landen. Iets rustiger gaat het eraan toe bij de reuzenglijbaan, op de reuzentrampoline voor acht personen en met de nieuwe mountaincarts.

ErlebnisBocksBerg de Harz

Foto: Markus Hennemann

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Mireille is eigenaar van Kleine Wereldreiziger. Ze wil ouders graag laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.