Bad Harzburg Baumwipfelpfad
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
04/08/2021
1 min

Wat is leuk met kinderen in de Harz in Duitsland? Natuur én sensatie!

04/08/2021
1 min

Wat is leuk met kinderen in de Harz? In het boomkroonpad in Bad Harzburg is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend en het park ErlebnisBocksBerg biedt plezier voor het hele gezin met de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa, mountaincarts en de Bagjump.

Bad Harzburg

Bad Harzburg heeft het Boomkroonpad uitgebreid met ‘Oerknal’

Het boomkroonpad (Baumwipfelpfad) in Bad Harzburg, dat pas een jaar geleden werd geopend, is een echte publiekstrekker en kreeg het eerste jaar ca. 240.000 bezoekers in zijn ban. Het 700 meter lange belevingspad voert op 25 meter hoogte door de boomtoppen, waarbij bezoekers op diverse punten van alles te weten komen over de natuur en de dieren – in de Harz leven bijvoorbeeld lynxen en vleermuizen – en over de cultuurgeschiedenis van de Harz.

Dit jaar is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend. Op 15 stoppunten langs het pad leer je meer over het ontstaan van het heelal, de aarde en het leven. In de oertijdtunnel wordt met lichteffecten de oerknal nagebootst. Kinderen staan in het oertijdtheater oog in oog met dinosauriërs en bij een ander punt wordt het ontstaan van de mens aanschouwelijk gemaakt. De spiraalvormige weg omhoog naar het pad heeft geen trappen en is daarom ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het pad is het hele jaar door geopend.

Baumwipfelpfad in Bad Harzburg

Foto: Markus Hennemann

Spanning en sensatie in ErlebnisBocksBerg

Bij pretpark ‘ErlebnisBocksBerg’ in Hahnenklee vindt men de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa. Met de BocksBergBob gaat men alleen of met z’n tweeën op een adembenemende reis. De 1.250 meter lange baan belooft een spannende en afwisselende rit, deels ‘in de wolken’ op 1 tot 6 meter boven de grond. Sprongen, golven en bochten verhogen de spanning. De zeer dapperen kunnen bij de nieuwe attractie ‘Bagjump’ van een 9 m hoog platform een sprong in het diepe wagen en op een reuzenluchtkussen landen. Iets rustiger gaat het eraan toe bij de reuzenglijbaan, op de reuzentrampoline voor acht personen en met de nieuwe mountaincarts.

Uitjes in de Harz met kinderen

Foto: Markus Hennemann