Manathai Village hotel
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
07/20/2015
2 min

Rondslenteren in Chiang Mai, de omgeving verkennen

07/20/2015
2 min

Na aankomst in Bangkok kunnen we direct inchecken bij Air Asia. We hebben in Nederland al een vliegticket geboekt om direct van Bangkok naar Chiang Mai de kunnen vliegen. Snel, effectief en goedkoop: onze ervaring met Air Asia is al meer dan 10 jaar erg goed.

Hotel Manathai Village

In het vliegtuig slaap ik al voordat de stewardess haar eerste hulp bij ongelukken heeft gestart. Zo gaat reizen wel snel en om 14.00 uur stappen we uit in Chiang Mai. Op het airport regelen we meteen even een Thais telefoonnummer, want die worden vandaag gratis uitgedeeld. Kan handig zijn. De meter taxi’s zijn in Chaing Mai goed geregeld en een kwartier later staan we op onze heerlijk deluxe suite in het Manathai Village hotel na een verfrissende cocktail en vriendelijke gezichten van al het personeel.

Onze hoteltip is Manathai Village. Je bent bij deze gewaarschuwd, want je wilt hier naartoe! Het Manathai Village hotel is gewoon GEWELDIG! Beetje lastig vinden in de kleine straatjes, maar dat levert wel weer leuke contacten op met locals. De leukste is tot nu toe Gijs die gaat hardlopen. Wat begint met een vriendelijke lach, lekker fris flesje water en smakelijke watermeloen, eindigt bij deze lieve Thaise in het voorstel voor een Thaise full body massage. Dat kan in de hotelkamer of voor 160 baht meer in een ander ‘mooi’ hotel. Gijs besluit toch maar lekker naar zijn eigen hotel terug te keren en we plonzen samen lekker in het zwembad.

Sfeer proeven in old town

Even terug naar de avond van aankomst in Chiang Mai. We besluiten na een heerlijk verfrissende douche old town in te lopen om even te oriënteren. Old town wordt omringd door een stadsmuur. We lopen meteen al tegen een paar prachtige Wat-complexen aan. Hoewel de verleiding groot is er naar binnen te gaan, doen we het niet. Dat is voor morgen. Verder lopen we op straat een ontzettend vriendelijke vrouw van onze leeftijd tegen het lijf. Ze wordt helemaal wild door de zwangere buik. Blijkbaar een middel om leuke contacten te leggen, ach daar maken we dan toch gewoon dankbaar gebruik van! We kletsen even met haar en krijgen een stortvloed aan tips over wat wel en niet te doen, waar naartoe te gaan en we komen erachter dat zij alles weet van de Wat-complexen hier: ze werkt hier!

Leuke excursies geboekt

We lopen wat gezellige straatjes in en komen dan toevallig uit bij ‘Diva hostel’. De bar ziet er van buitenaf erg gezellig uit en wij hebben wel zin in een lekkere drink, liefst een fruit drink. Uiteindelijk drinken we die niet, maar we raken wel aan de praat met de eigenaren, een Zwitser en zijn Thaise vrouw. We krijgen een hoop goede en eerlijke informatie erbij en boeken meteen ook twee excursies. Na wat onderhandelen betalen we uiteindelijk 2.800 baht en krijgt Gijs er een uur massage bij. De Flight of the Gibbon zipline tour is de langst lopende en beste excursie in zijn soort. Er zijn ook andere opties, maar in praktijk zijn deze kwalitatief net wat minder. We houden het dus bij het origineel en niet bij de kopieën.

Helaas kan ik Mireille niet mee… Even in het kort: bij Flight of the Gibbon ga je naar het regenwoud en slinger je via een kabelbaan/zipline van boom naar boom. Daarbij is de langste afstand 800 meter, isn’t that cool?! Na deze onderhandelingen gaan we lekker eten bij Huan Phen Restaurant. Aanrader van de locals en inderdaad een perfect restaurant. Vandaag hebben we alweer meteen kennisgemaakt met de enorme vriendelijkheid van de Thai. Wat zijn ze behulpzaam, vriendelijk en lief. Wij voelen ons alweer helemaal thuis hier en na een dag raden we alweer iedereen aan om dit geweldige land met een bezoekje te vereren.