Vakantie in Ierland met kinderen
Groot-Brittannië
Mireille Steegmans
Groot-Brittannië
02/11/2020
1 min

Noord-Ierland met kinderen is Ierland in een notendop

02/11/2020
1 min

Noord-Ierland kun je zien als Ierland in een notendop. Na anderhalf uur vliegen ben je in Belfast, het beginpunt van de Causeway kustroute die in totaal 314 kilometer lang is.

Word verliefd op dit prachtig stukje Ierland

Hier volgt een lijstje gemaakt met hoogtepunten langs de 341 kilometer lange Causeway kustroute die je zeker gezien moet hebben als je met je gezin naar Noord-Ierland toe gaat. Tijdens deze route kom je langs de mooiste vergezichten, groene heuvels, gezellige dorpjes, eeuwenoude kastelen aan de klifranden en talloze bezienswaardigheden die zeker leuk zijn om met kinderen te ontdekken.

Thuiskomen met stoere vakantieverhalen

De Carrick-a-rede touwbrug bungelt 30 meter boven de kolkende oceaan. Durf jij eroverheen te lopen met je kroost? De Carrick-a-rede touwbrug was in 2015 het decor voor een aantal scenes van Goede Tijden Slechte Tijden en is sindsdien steeds populairder bij Nederlanders. De brug is wel voor ouders en kinderen die tegen wat avontuur en grote hoogten kunnen, want natuurlijk bungelt en wiebelt de brug. Don’t worry, hij is verder helemaal veilig en er kan je niets gebeuren.

Alsof je over water loopt

Het Gobbins-klifpad loopt langs de klippen boven de Ierse zeekust van county Antrim. Het is een indrukwekkende architectonische prestatie die al meer dan 100 jaar oud is en het pad slingert langs de klippen. Voor daredevils en gezinnen die van een beetje avontuur houden, kijk het filmpje zelf maar!

Beleef een natuurwonder: de Giant’s Causeway

Ongeveer 40.000 zeshoekige pilaren bij elkaar, gevormd tijdens een vulkanisch tijdperk bijna 60 miljoen jaar geleden. De Giant’s Causeway is de parel van de gekartelde kust en ook een plaats die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een uniek en fenomenaal gezicht dat je kinderen zich nog lang zullen herinneren!

Giant's Causeway met kinderen

Walhalla voor Game of Thrones fans

Papa’s en mama’s die fan zijn van Game of Thrones reizen in Noord-Ierland naar het hart van Winterfell, Dragonstone, Slavers’ Bay, Vaes Dothrak en meer. Het noorden van Ierland was één van de belangrijkste filmlocaties voor de HBO-serie Game of Thrones dus dat wil je als echte fan zeker niet overslaan!

Ierland met kinderen

Met de camper en de kids door Noord-Ierland

Wil je genieten van de ultieme vrijheid met je kids? Huur dan met je gezin een camper en ga de vrijheid tegemoet met een camper roadtrip langs de Causeway kust. Reis van de kust naar kastelen in een camper van Bunk Campers in Belfast.