Handige buggy op reis met baby

Babyzen Yoyo+

Wij gingen 7 jaar geleden voor het eerst op reis met een baby, wat was de wereld toen toch anders! Er zijn in de afgelopen jaren zoveel handige producten ontwikkeld die het voor ouders een stuk makkelijker maken om met de kinderen op vakantie te gaan. Deze handig inklapbare buggy is er daar één van. Wij vertellen je graag over onze ervaring met de BABYZEN YOYO+.

Dé oplossing van baby tot kleuter

Heel eerlijk: ik snapte de hele werking van de BABYZEN YOYO+ pas goed na het zien van het onderstaande filmpje. Daarom een aanrader om deze eerst te kijken. Dan vertel ik daarna over onze ervaring, de handigheden van dit product en natuurlijk ook de dingen die wij wat minder praktisch vinden.

Autostoeltje BabyzenHet autostoeltje is als een coconnetje voor je baby

Handige buggy voor op vakantie

Wat is dé perfecte buggy op reis? Goede vraag! Er zijn eindeloos veel keuzes tegenwoordig en populair zijn de Easywalker buggy XS en GB Pockit+. Ook de BABYZEN YOYO+ wordt steeds populairder in het segment buggy's op reis en daarom testten wij deze met onze baby, inclusief de autostoel. We hebben in het begin even moeten wennen, omdat we met onze baby de Joolz gewend zijn en dat is wel echt een Ferrari tegenover een Porche qua wegligging. Naarmate we de YOYO+ steeds meer gebruiken en nu de buggy gewoon met wat meer gewicht is gevuld, worden we steeds enthousiaster over deze hippe buggy die klein en compact is. Hij past onderin onze kofferbak en ligt daar dus standaard te wachten op  het volgende avontuur met onze boys. Omdat de YOYO+ als een tas op je schouder kan worden gedragen en omdat hij voldoet aan de afmetingen voor de handbagage in het vliegtuig is hij wat mij betreft ontzettend interessant voor een vakantie met baby, peuter of kleuter. Hij rijdt comfortabel, is erg flexibel en makkelijk bestuurbaar op de gladde vloeren van een airport.

Comfortabel voor de baby, een design waarover is nagedacht

Als we de YOYO+ uitpakken zijn we allebei wat verbaasd. Zeker weten dat onze baby van 4 maanden hierin rondgereden kan worden? We zetten het onderstel in elkaar en testen de volgende ochtend met onze baby. Eerlijk toegeven: het is even wennen. Maar op reis blijkt al snel dat dit echt walhalla is voor ouders. Lichtgewicht, makkelijk mee te nemen in de auto en het vliegtuig, maar ook in de bus en de metro. De BABYZEN YOYO+ heeft voor een baby tot ongeveer 6 maanden een heel vlak gedeelte waar onze baby lekker zacht in ligt. Omdat je baby tegen de rijrichting in ligt, zie je je baby dus ook continu. Wij hebben een kleine baby die toch wel tot 8 maanden gebruik heeft gemaakt van het eerste gedeelte. Zo zie je maar dat het altijd leeftijdsindicaties blijven.

Babyzen Yoyo reviewDe buggy kan met gemak voor je staan in de bus

Na 6 maanden is het tijd voor een upgrade

Toen onze baby uit het 0+ newborn pack was gegroeid, hebben we dit omgewisseld voor het 6+ pack. Op dat moment zat onze baby in de rijrichting, wat wij zelf wel eventjes wennen vonden om eerlijk te zijn. Deze rijrichting is niet aan te passen. Voor onze baby is dit overigens wel hartstikke leuk, want hij ziet zoveel meer ineens. En als hij in slaap valt kunnen we met de riempjes achterin de YOYO+ zo naar beneden klappen waardoor hij toch een soort van ligt. Groot voordeel is dat we met adaptors van de YOYO+ de autostoel makkelijk op het onderstel kunnen klikken. Zo handig voor kleine boodschapjes als kleine uk net is ingeslapen als je voor de supermarkt staat. Klik de autostoel erop en gaan!

Babyzen reviewEen ruim opbergvak en op termijn ook een voetensteun

Kleinste opvouwbare buggy

Wil je de kleinste opvouwbare buggy? Dan moet je de GB Pockit+ pakken. Maar kijk even verder dan je neus lang is, want in mijn ogen heeft deze BABYZEN YOYO+ toch wel wat meer body, comfort en betere looks. En het oog en gebruikersgemak wil ook wat, toch? De YOYO+ is 600 gram zwaarder, je kind kan er langer in blijven zitten (tot 18 kilo) en heeft in zijn totaliteit gewoon meer te bieden. Ik heb het nog niet gehad over de grote zonnekap met kijkvenster die UV50+ werend is. Ideaal, en onze baby vond het zo ontzettend leuk om kiekeboe te spelen door het venster. Er wordt standaard een regenhoes meegeleverd bij de YOYO+, deze hebben we nog niet in praktijk getest, simpelweg omdat we steeds geluk hebben met de buien. Het is geen goedkope buggy deze BABYZEN YOYO+ maar wat is hij handig, ruimtebesparend en toch lekker compleet!

Buggy vanaf geboorte, multifunctioneel en toch zo klein

Heeft deze buggy ook nadelen? Ja en nee. Zoals gezegd is de wegligging wat minder dan van bijvoorbeeld de Joolz, maar dat wordt gecompenseerd door het lichtgewicht en kleine formaat wat mij betreft. Je kunt natuurlijk niet alles hebben. Met een Joolz is onze kofferbak bijna vol. Verder kunnen de wielen niet vastgezet worden. Rijdt hij dan snel weg? Nee, absoluut niet. Het is eigenlijk meer zo dat ik het zelf fijn zou vinden als het zou kunnen, voor mijn eigen gemoedstoestand. Het prijskaartje (richtprijs is € 399,-) wordt wel als nadeel genoemd. Welkom in de wereld van baby- en kinderspullen! Als ik de afweging zou moeten maken tussen één kleine, comfortabele buggy vanaf 0 jaar of een kinderwagen kopen en vervolgens een buggy als je kind wat ouder is dan zeg ik: ga meteen voor deze kleine en comfortabele BABYZEN YOYO+. Ben je uiteindelijk ook nog goedkoper uit. Het probleem is alleen dat veel ouders denk ik niet de voordelen van deze buggy kennen. Ook de BABYZEN YOYO+ kopen? Op Babyjungle heb je in mijn ogen de meest uitgebreide keuze. Let even goed op welk model je koopt, wij vonden dat een beetje een doolhof in het begin. De YoYo 6+ is voor kids vanaf 6 maanden, daarbij kun je dan de YoYo+ newbornset kopen waardoor je dus meteen je baby vanaf de geboorte al kunt vervoeren met deze buggy.

Lichtgewicht buggyEen lichtgewicht buggy is erg fijn als er geen lift in de buurt is