Boodschappen doen in Duitsland
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
01/04/2023
3 min

Winkelen bij Kevelaer in Duitsland en meer boodschappen doen in Duitsland

01/04/2023
3 min

Als eerste een waarschuwing voordat je plant om lekker in Duitsland te gaan winkelen: de winkels en ook de supermarkten zijn op zondag gesloten. Ja echt? Ja echt! Op zaterdagmiddag zijn de meeste winkels ook gesloten in Duitsland, buiten de grote steden. Zeker in Kevelaer kun je dichte winkels verwachten. Supermarkten zijn over het algemeen gewoon tot 20.00 of zelfs 22.00 uur open.

Boodschappen doen in Duitsland

Voor veel Nederlanders is boodschappen doen in Duitsland een geweldige kans om te besparen en nieuwe producten te ontdekken. Maar wat maakt het shoppen bij onze buren zo aantrekkelijk? En hoe kun je het beste profiteren van deze mogelijkheid? Wij doen regelmatig boodschappen in Duitsland en ik duik graag met je in de wereld van boodschappen doen in Duitsland.

De combinatie van lagere prijzen, een unieke en gevarieerde productkeuze, en de hoge kwaliteit van goederen maakt boodschappen doen in Duitsland niet alleen een praktische keuze maar ook een plezierige ervaring. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe producten te ontdekken, te genieten van uitstekende kwaliteit en tegelijkertijd geld te besparen.

Booschappen doen in Duitsland

Kevelaer met kinderen

Is Kevelaer leuk met kinderen? Kevelaer op zich is voor kinderen niet ontzettend leuk met kinderen als we het hebben over het totale stadsbeeld met ongeveer 200 monumentale panden. In de directe omgeving van Kevelaer is er echter wel genoeg leuks te beleven met kinderen en daarom kun je dus perfect een dagje uit combineren met even shoppen in Kevelaer. Echt: boodschappen doen in Duitsland is fijn voor je portemonnee. Combineer shoppen in Kevelaer met kinderen met een van de volgende uitjes:

Irrland

Irrland is een amusementspark met diverse toffe attracties. Wat zo ontzettend leuk is aan Irrland, zijn de vele barbecueplekken in het park. Neem dus je BBQ pakket mee inclusief kooltjes en geniet samen van een hoop gezelligheid. Of makkelijker nog: bestel een BBQ-pakket bij Irrland inclusief kooltjes en aanmaakblokjes en laat het je smaken. De BBQ’s in het park kunnen allemaal gratis gebruikt worden. De prijzen van het vlees zijn heel erg betaalbaar. Omgerekend betaal je bijvoorbeeld € 1,00 voor een braadworst.

Tiergarten Kleve

Op ongeveer een half uurtje rijden van Kevelaer ligt Tiergarten Kleve. Lees ons artikel ‘Leuke dierentuinen over de Duitse grens‘ voor meer informatie over dierentuinen in het grensgebied en over Tiergarten Kleve.

Een Katholiek tintje in het bedevaartsoord

Kevelaer is bij veel Nederlanders bekend vanwege het boodschappen doen, maar Kevelaer is tegelijkertijd ook een bedevaartsplaats en recreatieoord. Ben je tijdens je tocht door de plaats trouwens op zoek naar een toilet? Bij de grote kerk staat een gebouw met toiletten (tegen betaling). Elke grote DM in Duitsland heeft trouwens ook gratis toiletten en dat geldt ook voor Kaufland.

Er worden heel erg veel spullen verkocht met een katholiek tintje in Kevelaer. Rozenkransen, kaarsen, kruisbeelden en ga zo nog maar even door. Kevelaer is een van de grootste bedevaartsplaatsen of misschien zelfs wel dé grootste bedevaartsplaats van Noordwest-Europa. Verwacht dus veel pelgrims en veel activiteiten zoals fietstochten, wandelen.

Boodschappen doen in Kranenburg

Wij rijden regelmatig naar Kranenburg, maar dat is logisch als je zo dicht bij Nijmegen en de grensovergang woont natuurlijk. Hoewel de prijsverschillen zeker niet op alle producten aantrekkelijk zijn, zou ik toch zeker aanraden om voor houdbare spullen flink in te slaan in Duitsland. Over het algemeen zijn de prijzen in Duitsland lager dan in Nederland, vooral voor alcohol en tabak. De Duitse supermarkten staan bekend om hun kwaliteitsproducten, zeker als het gaat om vlees en bakkerijproducten en bovendien liggen de schappen vol met producten die je misschien niet zo snel in Nederlandse winkels ziet. Zeker als het gaat om bio-producten zoals linzenchips, crackers van linzen of pastasoorten dan loopt Duitsland echt wel voor. Een bezoekje aan de DM-drogist voor biologische producten is trouwens ook een aanrader in dat geval.

Houd er rekening mee dat de winkels op zondag vaak gesloten kunnen zijn in Duitsland.

Supermarkt Duitsland Rewe

Duitse producten staan bekend om hun kwaliteit

Duitsland heeft een sterke reputatie als het gaat om de kwaliteit van hun goederen. Of het nu gaat om auto's, machines, of voedsel, "Made in Germany" is een kwaliteitskeurmerk geworden en in de supermarkt betekent dit dat je kunt rekenen op hoogwaardige producten. Dit kan zich uiten in de smaak van het eten, de duurzaamheid van huishoudelijke artikelen, of de effectiviteit van verzorgingsproducten. Door in Duitsland te winkelen, kun je profiteren van deze hoge kwaliteitsstandaard en producten vinden die je in Nederland misschien niet kunt krijgen.

Tanken in Duitsland

Wil je tanken in Duitsland? De prijzen lopen echt enorm uiteen! Prijzen kunnen tot 12x per dag wijzigen en dat kan oplopen tot wel EUR 0,20 per liter. Het loont dus om even te kijken wat de prijzen die dag zijn en om meteen je slag te slaan als je denkt dat je goedkoop uit bent. Dan nog kan het wel gebeuren dat je een paar uur later dus een lagere of hogere prijs tegenkomt. Op zaterdagmiddag is tanken in Duitsland het duurst. Op een dinsdagavond vaak het goedkoopst.

Wij rijden zelf op LPG en merken dat het voor ons niet rendabel is om in Duitsland te boeken. De prijzen per liter liggen 5 tot 20 cent hoger dan in Nederland. Zo zie je maar, niet alles is per definitie goedkoper als je boodschappen gaat doen in Duitsland!