Winkelen bij Kevelaer in Duitsland...en nog veel meer!
08 mei 2018 
2 min. leestijd

Winkelen bij Kevelaer in Duitsland...en nog veel meer!

Als eerste een waarschuwing voordat je plant om lekker in Duitsland te gaan winkelen: de winkels en ook de supermarkten zijn op zondag gesloten. Ja echt? Ja echt! Op zaterdagmiddag zijn de meeste winkels ook gesloten in Duitsland, buiten de grote steden. Zeker in Kevelaer kun je dichte winkels verwachten. Supermarkten zijn over het algemeen gewoon tot 20.00 of zelfs 22.00 uur open.

Kevelaer is een bedevaartsoord met hoog grijs gehalte. Maar door dat hoge grijsgehalte is er wel heel erg veel gezellige horeca! Verder zitten er in Kevelaer alle bekende ketens zoals supermarkten Rewe (centrum), Aldi en Lidl. En ook de drogisterijketens zijn ruim vertegenwoordigd: DM, Müller (centrum) en Rossmann (centrum). In het centrum van Kevelaer zit ook een Eurowinkel met stuntprijzen. Het assortiment wisselt nogal, dus gewoon naar binnen lopen en kijken wat ze hebben. Naast de Rewe zit een Kik (goedkope kledingwinkel).

In het centrum van Kevelaer – tussen Rossmann en Muller – zit een boekenwinkel met een groot assortiment Duitstalige reisgidsen. Met name veel Marco Polo’s over Duitsland en erlebnisführer kaarten van diverse Duitse gebieden. Dit zijn kaarten voor iedereen die van wat avontuur houdt en op zoek is naar leuke tips over uitstapjes. Echt een aanrader, want deze landkaarten zijn lekker overzichtelijk dus je hebt meteen een idee van wat je in de regio kunt doen met je kinderen.

Is Kevelaer leuk met kinderen? Kevelaer op zich is voor kinderen niet ontzettend leuk met kinderen als we het hebben over het totale stadsbeeld met ongeveer 200 monumentale panden. In de directe omgeving van Kevelaer is er echter wel genoeg leuks te beleven met kinderen en daarom kun je dus perfect een dagje uit combineren met even shoppen in Kevelaer. Echt: boodschappen doen in Duitsland is fijn voor je portemonnee. Combineer shoppen in Kevelaer met kinderen met een van de volgende uitjes:

Irrland is een amusementspark met diverse toffe attracties. Wat zo ontzettend leuk is aan Irrland, zijn de vele barbecueplekken in het park. Neem dus je BBQ pakket mee inclusief kooltjes en geniet samen van een hoop gezelligheid. Of makkelijker nog: bestel een BBQ-pakket bij Irrland inclusief kooltjes en aanmaakblokjes en laat het je smaken. De BBQ’s in het park kunnen allemaal gratis gebruikt worden. De prijzen van het vlees zijn heel erg betaalbaar. Omgerekend betaal je bijvoorbeeld € 1,00 voor een braadworst.

Op ongeveer een half uurtje rijden van Kevelaer ligt Tiergarten Kleve. Lees ons artikel ‘Leuke dierentuinen over de Duitse grens‘ voor meer informatie over dierentuinen in het grensgebied en over Tiergarten Kleve.

Kevelaer is bij veel Nederlanders bekend vanwege het boodschappen doen, maar Kevelaer is tegelijkertijd ook een bedevaartsplaats en recreatieoord. Ben je tijdens je tocht door de plaats trouwens op zoek naar een toilet? Bij de grote kerk staat een gebouw met toiletten (tegen betaling). Elke grote DM in Duitsland heeft trouwens ook gratis toiletten en dat geldt ook voor Kaufland.

Er worden heel erg veel spullen verkocht met een katholiek tintje in Kevelaer. Rozenkransen, kaarsen, kruisbeelden en ga zo nog maar even door. Kevelaer is een van de grootste bedevaartsplaatsen of misschien zelfs wel dé grootste bedevaartsplaats van Noordwest-Europa. Verwacht dus veel pelgrims en veel activiteiten zoals fietstochten, wandelen.

Wil je tanken in Duitsland? De prijzen lopen echt enorm uiteen! Prijzen kunnen tot 12x per dag wijzigen en dat kan oplopen tot wel EUR 0,20 per liter. Het loont dus om even te kijken wat de prijzen die dag zijn en om meteen je slag te slaan als je denkt dat je goedkoop uit bent. Dan nog kan het wel gebeuren dat je een paar uur later dus een lagere of hogere prijs tegenkomt. Op zaterdagmiddag is tanken in Duitsland het duurst. Op een dinsdagavond vaak het goedkoopst.

OVERNACHTEN MET KIDS

DE EIFEL

ZWARTE WOUD