Wat is leuk in Zillertal Arena met kinderen
Oostenrijk
Mireille Steegmans
Oostenrijk
06/13/2021
3 min

Zillertal Arena geeft je een strand- én bergvakantie in één

06/13/2021
3 min

De Zillertal Arena met de dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml is een veelzijdige vakantieregio in Tirol en is een populaire bestemming voor een vakantie in zowel de zomer als de winter. Vakantiegangers vinden er naast rust en ontspanning veel mogelijkheden voor het ondernemen van sportieve activiteiten en een verscheidenheid aan uitstapjes met kinderen. Oostenrijk is al jarenlang een populaire bestemming voor de zomervakantie bij veel gezinnen. De bergen bieden veel ruimte en dat is heerlijk om rustig en zorgeloos van een vakantie in het buitenland te kunnen genieten. Diverse regio’s hebben zich goed voorbereid op de komst van Nederlandse vakantiegangers. Denk bijvoorbeeld aan de Zillertal Arena met de dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml.

Vakantie in de Alpen met kinderen

In Zillertal geniet je van een (zomer)vakantie in de Alpen. De Oostenrijkse regio’s spelen hierop in met soepele annuleringsvoorwaarden, strenge hygiëneregels en gratis coronatesten, waardoor toeristen zorgeloos en zonder risico op reis kunnen. En voor wie eigenlijk niet kan kiezen tussen het strand en de bergen, biedt de Zillertal Arena de oplossing. Met de op 1700 meter hoogte gelegen Fichtensee, inclusief strand, hebben vakantiegangers het beste van beide werelden.

Groene glamping en aparthotel in Zillertal

Zoek je een fijne camping, glamping of een aparthotel in Zillertal met je gezin? Ik tip het duurzame Camping & Aparthotel Hell wat een ecolabel heeft vanwege hun aandacht voor duurzaamheid. Op deze natuurcamping in Oostenrijk heb je comfort en natuur in één tussen de bergen van de Alpen. Wat een plek! Als je in het aparthotel verblijft dan zit er een HELL's ontbijt inbegrepen in je overnachting. Je hebt op deze plek een verwarmd binnen- en buitenzwembad en kunt als ouder onder andere genieten van de Finse sauna, de biosauna en het stoombad.

> Boek bij Booking.com

> Boek bij Agoda

> Boek bij EuroCampings

Camping in Zillertal met kinderen

Krimmler watervallen en huttentochten met kinderen

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Krimmler watervallen een highlight: een natuurspektakel tussen de bergen en bovendien met 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. Voor een lunch, tussendoortje of diner zit men hier overigens ook goed. De Zillertal Arena telt een groot aantal berghutten waar met zelfgemaakte producten en de grootste zorg heerlijke Oostenrijkse specialiteiten worden bereid.

Zoek je een actieve wandelvakantie? Dan is een berghuttentocht met kinderen zeker het overwegen waard. Vanaf ongeveer 6 jaar zijn er al hele geschikte routes voor kleine stappers en als je een rugdrager meeneemt dan kun je ook met een baby, peuter of kleuter een geweldige berghuttentocht maken in Oostenrijk. Je kunt een huttentocht zelf plannen of boeken bij een reisorganisatie die is aangesloten bij ANVR en/of SGR. Geschikte organisaties voor het boeken van een huttentocht met kinderen zijn SNP Reizen en AlpenReizen. Ze hebben allebei een mooi aanbod van huttentochten met kinderen in Oostenrijk en ook in andere landen zoals Italië en Slovenië.

Zonnen op het strand op 1700 meter hoogte

Voor wie twijfelt tussen een bergvakantie en een zomer aan het strand, vormt de Fichtensee bij de Rosenalm de oplossing. Het op 1700 meter hoogte gelegen bergmeer is een plek voor zowel zwemliefhebbers als rustzoekers. Jonge kinderen kunnen terecht bij de Wichtelbucht, een ondiep gedeelte, zodat ook zij in het water kunnen spelen. Naast zwemmen zijn er diverse andere watersporten mogelijk, zoals suppen en roeien, waarvoor ter plekke een verhuur is. Met diverse speelplaatsen is het bovendien een afwisselende locatie voor gezinnen. Vanaf een uitzichtplatform heb je zicht op de omringende bergwereld van de Zillertal Arena. Zo kan de Nederlandse toerist de Noordzee eens links laten liggen en twee geliefde elementen in één vakantie combineren: de bergen en het strand.

Hoogtepunten voor gezinnen

Naast de Fichtensee zijn er voor gezinnen met kinderen verschillende andere uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld het Fichtenschloss, een enorm speelkasteel, dat vlak bij het meer ligt of het Latschenland, een recreatiepark in de bergen bij Gerlos. Wie de bergen eens vanuit een ander perspectief wil zien, kan zich wagen aan de GipfelLiner, een zipline hoog boven Königsleiten. Kinderen moeten echter wel 50 kilo wegen en 1.40m groot zijn, geschikt voor tieners dus! Voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar betaal je een lagere prijs.