arrow_drop_up arrow_drop_down
Spelen en dag zeggen tegen de dieren in het Kukelnest
21 september 2020 

Spelen en dag zeggen tegen de dieren in het Kukelnest

Tess is helemaal gek van dieren, een kinderboerderij is dus altijd een goed uitje voor haar. Lekker knuffelen met de dieren en vaak is er een speeltuin bij om de overige energie kwijt te kunnen raken. Bij het Kukelnest in Goor hebben ze zelfs een hele verkeerstuin met fietsjes, driewielers, skelters en tractors. Super vet natuurlijk!

Even de dieren gedag zeggen

Naast de ingang zitten de ganzen. We komen regelmatig bij Het Kukelnest in Goor en Tess loopt hier nooit door zonder de ganzen even gedag te zeggen. Na de ganzen aan de rechterkant ligt een nieuwe vlindertuin, aan je linkerhand zitten een aantal ezels en pony's in de wei. In het midden aan de linkerkant vind je een klein stuk wei waar je in mag om te knuffelen met de schapen en geiten. Hebben de schapen en geiten geen zin, dan kunnen ze via een laag hek weglopen. Tegenover de knuffelweide heb je ook nog een modderpoel met varkens en een konijnenheuvel. Tess is net als ik gek van varkens. Hoe kan dat ook anders, want het zijn toch geweldige beesten!

Spelen in de speeltuin

Hoewel er binnen ook nog dieren zijn, zoals slangen en andere reptielen is Tess in de ban van de speeltuin. Eerst de schoenen uit en op het enorme luchtkussen. Daarna door naar de schommels en dan via het piratenschip naar de kabelbaan achterin. Naast de kabelbaan is ook nog een natuurspeeltoestel gemaakt voor heerlijk klimmen en klauteren. Tess klimt eroverheen als een volleerd survivalaar! Er is ook nog een verkeerstuin, maar op dinsdagochtend zijn er helaas weinig andere kindjes te bekennen.  Helemaal alleen wil onze kleuter niet rondscheuren, maar het ziet er zeker leuk uit.

Het Kukelnest in Goor

Praktische informatie

Voor alleen de dieren hoef je niet naar het Kukelnest in Overijssel te gaan, maar de speeltuin erbij maakt alles goed. Binnen kun je ook nog koffie/thee met wat lekkers kopen. Dit lekkers is gemaakt door mensen met een beperking. De muffin die ik had was overheerlijk! Dit is echt een leuk plekje in Twente voor even wat vermaak als je er eventjes uit wilt.

Het Kukelnest in Goor

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke en we genieten volop van onze dochter Tess (2016) en Mia (2020). Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we graag. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.