Spelen en dag zeggen tegen de dieren in het Kukelnest
Overijssel
Daphne Boersen
Overijssel
09/21/2020
2 min

Spelen en dag zeggen tegen de dieren in het Kukelnest

09/21/2020
2 min

Tess is helemaal gek van dieren, een kinderboerderij is dus altijd een goed uitje voor haar. Lekker knuffelen met de dieren en vaak is er een speeltuin bij om de overige energie kwijt te kunnen raken. Bij het Kukelnest in Goor hebben ze zelfs een hele verkeerstuin met fietsjes, driewielers, skelters en tractors. Super vet natuurlijk!

Even de dieren gedag zeggen

Naast de ingang zitten de ganzen. We komen regelmatig bij Het Kukelnest in Goor en Tess loopt hier nooit door zonder de ganzen even gedag te zeggen. Na de ganzen aan de rechterkant ligt een nieuwe vlindertuin, aan je linkerhand zitten een aantal ezels en pony’s in de wei. In het midden aan de linkerkant vind je een klein stuk wei waar je in mag om te knuffelen met de schapen en geiten. Hebben de schapen en geiten geen zin, dan kunnen ze via een laag hek weglopen. Tegenover de knuffelweide heb je ook nog een modderpoel met varkens en een konijnenheuvel. Tess is net als ik gek van varkens. Hoe kan dat ook anders, want het zijn toch geweldige beesten!

Spelen in de speeltuin

Hoewel er binnen ook nog dieren zijn, zoals slangen en andere reptielen is Tess in de ban van de speeltuin. Eerst de schoenen uit en op het enorme luchtkussen. Daarna door naar de schommels en dan via het piratenschip naar de kabelbaan achterin. Naast de kabelbaan is ook nog een natuurspeeltoestel gemaakt voor heerlijk klimmen en klauteren. Tess klimt eroverheen als een volleerd survivalaar! Er is ook nog een verkeerstuin, maar op dinsdagochtend zijn er helaas weinig andere kindjes te bekennen.  Helemaal alleen wil onze kleuter niet rondscheuren, maar het ziet er zeker leuk uit.

Het Kukelnest in Goor

Praktische informatie

Voor alleen de dieren hoef je niet naar het Kukelnest in Overijssel te gaan, maar de speeltuin erbij maakt alles goed. Binnen kun je ook nog koffie/thee met wat lekkers kopen. Dit lekkers is gemaakt door mensen met een beperking. De muffin die ik had was overheerlijk! Dit is echt een leuk plekje in Twente voor even wat vermaak als je er eventjes uit wilt.

Het Kukelnest in Goor