Stralsund Duitsland
Duitsland
Mireille Steegmans
Duitsland
12/15/2023
3 min

Avontuur en uitjes in Mecklenburg-Vorpommern

12/15/2023
3 min

Vakantie vieren met het hele gezin, of misschien zelfs met opa en oma erbij. De Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft het allemaal: ruimte, natuur, bijna 2.000 kilometer kustlengte, het grootste samenhangende meren- en rivierlandschap van Midden-Europa met 2000 meertjes en rivieren en de indrukwekkende eilanden Rügen, Usedom, Hiddensee en Poel. De regio biedt hoogwaardige activiteiten, attracties en accommodaties voor de hele familie, van kinderen tot grootouders. Ik geef je 5 redenen om Mecklenburg-Vorpommern te bezoeken met je gezin.

OZEANEUM Stralsund

Op avontuur in de natuur

Niets zo leuk als samen genieten van de natuur en de dierenwereld. Bijvoorbeeld in KLAX Natur- und Umweltcamp in het Mecklenburgse merengebied. Hier kun je overnachten in een heuse tipi voor tot wel 7 personen. Er zijn veel creatieve activiteiten zoals sieraden maken, dieren kleien en instrumenten bouwen van natuurlijke materialen. Er is zoveel te doen!

  • Wat dacht je van Vogelpark Marlow tussen Rostock en Stralsund? Daar kun je niet alleen lori’s voeren en papegaaien aaien, maar ook kangoeroes en alpaca’s bewonderen. Ook zijn er 10 speeltuinen, een speelschip, een kinderboerderij en je kunt zelfs in het park overnachten.
  • Voor wolven, beren en lynxen ga je naar Wildpark MV , op zo’n 40 minuten rijden van Rostock. Het park is heerlijk ruim opgezet. Een belevenis voor kinderen, met voedermomenten, klimpaden en speeltuinen. Het park biedt ook spannende wolvenwandelingen in de schemering aan.
  • In Ivenacker Eichen , in het merengebied, kun je op het Natuurpad en het Boomkroonpad bij Ivanack bijzondere duizendjarige eiken en misschien wel de bewoners van het bos bewonderen: damherten, wilde paarden, Turopolje-varkens.
  • Voor de allerkleinsten is er de nieuwe Märchengarten Grammentin, een brasserie met dorpswinkel en een sprookjestuin. Allemaal niet ver van het genoemde Ivenackse bos en daarom dus prima te combineren!

Vogelpark Duitsland

Uitjes voor alle weersomstandigheden

Op een regenachtige dag kun je naar een van de vele musea, bijvoorbeeld het Meeresmuseum (zeemuseum) achter de kloostermuren in UNESCO Werelderfgoedstad Stralsund. Of breng een bezoek aan het prachtige OZEANEUM , een aquarium in Stralsund aan de Oostzee: een fascinerende onderwaterwereld waarin kinderen niet alleen kijken, maar ook meedoen. In KüBoLa in Kühlungsborn aan zee staat alles in het teken van de beroemde en beruchte Vikingen: viking-minigolf, een Vikingdorp en een vikingspeeltuin met een ballenbad, of liever: een ballenzee.

KüBoLa Duitsland

Gezinsvriendelijke plekken om te overnachten

Als je op zoek bent naar de perfecte vakantiebestemming voor jou en je gezin, let dan op het QMF-label. Dit keurmerk duidt op een vakantieoord dat geheel is toegewijd aan het welzijn van gezinnen. Deze bestemmingen blinken uit in gezinsvriendelijkheid, met een scala aan voorzieningen die jouw verblijf comfortabel en onvergetelijk maken. Denk hierbij aan uitgebreide toeristeninformatie, een hartelijke ontvangst in het welkomstcentrum, en een kleurrijk scala aan evenementen speciaal voor gezinnen. Maar dat is nog niet alles! Deze vakantieoorden bieden accommodaties die geschikt zijn voor elke budget, zodat gezinnen van alle groottes en samenstellingen iets kunnen vinden wat bij hen past.


Ostseebad Trassenheide

Stel je voor: je wordt wakker met zonnestralen op je gezicht, klaar voor een nieuwe dag vol avontuur. Start je dag met een verkwikkende jog langs het strand of in de bossen, adem de verfrissende, mineraalrijke lucht in en geniet daarna van een ontspannen ontbijt met verse broodjes en koffie. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter komt, Trassenheide verwelkomt je hele gezin met open armen. Ostseebad Trassenheide is een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Deze badplaats biedt een familieprogramma, het strand is bewaakt en steenvrij, het water is ondiep. Verder is er Europa's grootste vlinderboerderij, een piraten-minigolf en meer. Ostseebad Karlshagen is perfect voor gezinnen, kampeerders, fietsers en watersporters. Met aan de ene kant de Oostzee met een 80 meter breed strand: genoeg ruimte voor alle kasteelbouwers. Kinderen duiken veilig in ondiep water onder het toeziend oog van de badmeesters. En aan de andere kant de rivier de Peene met een idyllische jachthaven. Op het park zijn er speeltuinen en indoor speelhallen.

Ostseebad Trassenheide is het  zonnigste badplaatsje op het eiland Usedom. Het is erkend als een familievriendelijke gemeente door het land Mecklenburg-Vorpommern en biedt tal van activiteiten die specifiek op gezinnen zijn gericht.

Ostseebad Karlshagen

Ook Ostseebad Karlshagen is perfect voor gezinnen, kampeerders, fietsers en watersporters. Op het park zijn er speeltuinen en indoor speelhallen, kinderen duiken hier veilig in ondiep water onder het toeziend oog van de badmeesters. Karlshagen, ligt in het noorden van het eiland Usedom en heeft een breed, wit zandstrand aan de ene kant en de idyllische Peenestrom met een jachthaven aan de andere, biedt het de perfecte mix voor ontspanning en activiteit. Karlshagen heeft ook veel activiteiten voor kinderen. De uitstekende campingfaciliteiten en watersportmogelijkheden maken het een fijne bestemming voor gezinnen, het hele jaar door.