Kerstmis in Thailand met gezin

Hoe wordt Kerst met kinderen in andere landen gevierd?

Kerst wordt in ieder land anders gevierd en daarom vinden wij het altijd leuk om de feestdagen ergens anders door te brengen. Het komende Kerstdiner van Lucas was aanleiding om eens te kijken hoe Kerst met kinderen op verschillende plekken in de wereld wordt gevierd.

Kerst met kinderen in het buitenland vieren

Met kerst vieren de Christenen de geboorte van Jezus Christus. Veel kinderen zijn hier niet van op de hoogte, maar ze kennen wel de lichtjes, gezellige sfeer, versierde bomen en decoratie die bij Kerstmis horen. Zelfs in landen waar weinig Christenen wonen is Kerstmis populair en worden malls, huizen en allerlei andere openbare gelegenheden versierd vanwege Kerst. Heerlijk die sfeer! Wij hebben de landen op een rijtje gezet waar wij tijdens de Kerstperiode ooit zijn geweest.

Kerstmis vieren in Nederland

In Nederland worden bij scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en ook gastouders vaak kerstdiners georganiseerd rondom de feestdagen. Ontzettend leuk en gezellig en kinderen krijgen op die manier ook het idee achter kerst mee: gezellig samen zijn. Verder zijn zowel dorpen als steden in Nederland vaak versierd en kun je in de grotere steden met kinderen bijna zeker wel een ijsbaan, warme chocolade en zeker ook oliebollen vinden. Met de kerstdagen zelf eten veel gezinnen en families samen en draait het vooral om het samen zijn. Op Tweede Kerstdag gaan veel Nederlanders massaal naar de woonboulevard toe, omdat deze traditioneel dan open zijn.

> Meer over een gezinsvakantie in Nederland

> Meer over leuke musea in Nederland

> Leuke accommodaties in Nederland

Kerstmis in het buitenland: Duitsland

In de weken voor Kerst schieten de Kerstmarkten in Duitsland als paddenstoelen uit de grond. Duitsland is al zolang ik mij kan herinneren bekend om haar kerstmarkten. Bijna iedere Duitse stad heeft wel een ‘Grote Markt’ waar je chocomel kunt drinken met de kinderen en waar ook chocolade, snoep, speelgoed en allerlei andere spullen worden gekocht. En natuurlijk mag je de bratwurst niet missen als je naar Duitsland gaat. Als het koud is en je gaat naar een Kerstmarkt, zorg dan dat je je kinderen thermo ondergoed aantrekt. Jij warmt zelf wel lekker op van de glühwein, maar voor kinderen kan het gewoon echt heel koud zijn dan. In Duitsland is het van oudsher zo dan de Kerstboom binnen pas wordt opgetuigd op 24 December. In Duitsland sluiten de winkels op 24 December vaak vroeg in de middag, dus zorg dat je de kerstboodschappen en kadootjes op tijd in huis hebt.

> Meer over een gezinsvakantie in Duitsland

> Meer over een gezinsvakantie in de Eifel

> Meer over een gezinsvakantie in het Zwarte Woud

> Meer over een gezinsvakantie in Rijnland-Pfalz

Kerstmis in het buitenland: Frankrijk

In de meeste regio’s in Frankrijk begint Kerstmis met Saint-Nicolas op 6 December. De kinderen in Frankrijk krijgen op deze dag snoep en kado’s. De steden in Frankrijk zijn versierd. Op Kerstavond zetten kinderen hun gepoetste schoenen bij de open haard en ze hopen dat Père Noël, de Kerstman, mooie kado’s en snoep komt brengen. In Frankrijk zijn 25 en 26 December Nationale vrije dagen. Families komen op deze dagen samen om een geweldig feest samen te vieren en op deze dag worden kado’s onderling geruild.

> Meer over een gezinsvakantie in Frankrijk

> Meer over een gezinsvakantie in de Elzas

> Meer over een gezinsvakantie in Normandië

Kerstmis in het buitenland: Engeland

In Engeland versieren families vaak hun hele huis al begin December met lichtjes. Het is zelfs zo dat de volledig versierde huizen soms een kleine vergoeding vragen voor lokale goede doelen. Zorg dus altijd dat je wat kleingeld bij je hebt, want het is best normaal om wat te doneren. Als je het over Londen hebt, dan is deze hoofdstad van Engeland echt een prachtige lichtstad tijdens de Kerstperiode. Wij zijn zelf meerdere keren gaan Christmas shoppen in Londen en meer kerstgevoel dan dat hebben wij nooit ergens gehad om eerlijk te zijn. De prachtige etalages bij Harrods en ook de sfeer hierbinnen zullen jong en oud bijblijven. Met kinderen is Christmas shoppen in Londen ook een geweldige ervaring, al moet je er wel rekening mee houden dat het echt enorm druk is. Met hele kleine kinderen in onze ogen niet heel geschikt, vanaf een jaar of 6 is het echt geweldig!

> Meer over een gezinsvakantie in Engeland

> Meer over een gezinsvakantie in Wales

> Meer over een gezinsvakantie in Schotland

Kerstmis in het buitenland: Thailand

In Thailand overheerst het Boeddhisme en toch is Kerstmis hier enorm populair en vooral ook heel commercieel. Overal, vooral in Bangkok, vind je lichtjes, Thai met kerstmutsen en vooral ook enorme shopping malls die volledig in Kerstsfeer zijn aangekleed. En dat geldt ook voor veel hotels in Thailand. Iedereen wenst je een happy Christmas en is vrolijk, de Thai vinden Kerstmis erg leuk is onze eigen ervaring. Wij vonden het zelf heel vreemd om Kerstmis te vieren met 30 graden in Khao Sok National Park, maar het is zeker bijzonder en gezellig. Ons Kerstdiner aten wij midden op straat in Bangkok. Zeker weten het meest simpele ‘restaurant’ waar we ooit een kerstdiner aten. Maar de kwaliteit van het lekkere eten komt nog ieder jaar terug tijdens de Kerstverhalen.

> Meer over een gezinsvakantie in Thailand

Kerstmis in het buitenland: Italië

In Italië vind je een ‘presepe’ in bijna iedere kerk, op centrale pleinen en zelfs ook in huizen. We hebben het over de kerststal met het kribbetje en stro dat voor veel Italianen een belangrijk onderdeel is van de kerstversieringen. Babbo Natale, de Kerstman geeft op Eerste Kerstdag cadeautjes aan de kinderen en iedereen wenst elkaar een Buon Natale, een fijne Kerst. Een typisch Italiaans dessert tijdens Kerstdagen is de pandoro wat letterlijk brood van goud betekent. Het is een cake die van origine uit de hogere kringen van Venetië komt.

> Meer over een gezinsvakantie in Italië

> Meer over een gezinsvakantie in Umbrië

Kerstmis in het buitenland: België

In België merk je overal de sfeer van Kerstmis. Halverwege December vind je in veel plaatsen een Kerstmarkt, of zelfs een hele grote ‘village de Noël’ zoals bijvoorbeeld in Luik. De Belgen houden van lekker eten en je kunt daarom veel lokale specialiteiten kopen op de kerstmarkten. In de meeste gevallen ontbreekt de schaatsbaan natuurlijk niet. In België kent men geen Tweede Kerstdag dus dat betekent dat de winkels gewoon open zijn en dat het leven dus gewoon doorgaat. Erg fijn als je als toerist naar België gaat of ook als je Tweede Kerstdag liever niet naar een woonboulevard in Nederland gaat…

> Meer over een gezinsvakantie in België

> Meer over een gezinsvakantie in de Ardennen